ÖĞRENCİ ÜYE YEREL KURULTAYI 2018 GERÇEKLEŞTİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

17 Aralık 2018

TMMOB Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Öğrenci Üye Komisyonu tarafından düzenlenen Öğrenci Üye Yerel Kurultayı 15 Aralık’ta MMO İstanbul Şube Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Öğrencilerin mesleki kişisel donanımlarını artırmak amacıyla planlanan etkinliğe çok sayıda makina ve endüstri mühendisliği bölümünde okuyan öğrenci katıldı.

‘Sen Aydınlatırsın Geleceği’ başlığıyla düzenlenen etkinlikte; üniversitelerde alınan eğitimin niteliği, gelecek kaygısı ve öğrenci üye örgütlülüğünün önemi başlıklı konular tartışıldı. Etkinlik kapsamında öğrencilerle buluşan Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Sekreteri Elif Öztürk, bilim ve tekniğin ışığında mühendislik mesleğinin gelişimi için çaba harcadıklarını dile getirerek şöyle konuştu: “Ülkemizde öğrenci olmanın ne kadar zor olduğunu ve ne kadar çok emek istediğini hepimiz biliyoruz. Bu dönem daha da fazla emek gerekiyor. Çünkü üniversitelerimize, başta Kanun Hükmünde Kararnameler eliyle, ardından türlü gerekçelerle çok zor günler yaşatılıyor. Bu yüzden eğitimin parasız, bilimsel, demokratik, laik ve nitelikli olması için, yarınlarını paylaşacağımız aydınlık geleceğimiz için, her zaman olduğu gibi omuz omuza vereceğiz. Mesleğimizin geleceğinde var olabilmek adına sürekli bir gelişim temel ihtiyacımız olarak karşımızda duruyor. Bu nedenledir ki günümüz koşullarında mühendislik disiplinlerinin sürekli mesleki gelişimi hedefleyerek bilgi ve teknolojiyi takip etmesi gerekmektedir.’’

Elif Öztürk’ün konuşmasının ardından söz alan MMO İstanbul Şube Yönetim Kurulu Sekreteri İbrahim M. Tataroğlu ise şöyle konuştu, ‘’Öğrenci üye örgütlülüğüne verdiğimiz önemi her zaman vurguluyoruz. Mesleğimizin ve Odamızın geleceği açısından öğrenci üyelerimizin taşıdığı değerin farkındayız. Bu nedenle bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da siz öğrenci arkadaşlarımızın mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak doğrultusunda elimizden gelen bütün imkânları kullanacağımızın sözünü veriyoruz.’’

Konuşmaların ardından başlayan Kurultay’da eğitim ve üniversitelerde yaşanan sorunlar, örgütlenme, sosyal medya kullanımının öğrenci örgütlülüğüne katkısı gibi konu başlıkları üzerinde duruldu. Kurultay sonunda serbest kürsüde katılımcı öğrenciler söz alarak görüşlerini paylaştılar.