ÖĞRENCİ ÜYELERİMİZİN ARTIK BİR ATÖLYESİ VAR!

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

04 Aralık 2017

MMO İstanbul Şube Öğrenci Komisyonu üyelerinin bir araya gelerek hayata geçirdiği ve öğrenci üyelerin yardımlaşma ruhu içerisinde birlikte ders çalışıp, proje geliştirebilecekleri ve ortaya kolektif ürünler çıkarabilecekleri öğrenci üye atölyesi açıldı.

Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Öğrenci Komisyonu üyelerinin bir araya gelip proje geliştirebilecekleri, kolektif ürünler ortaya çıkarabilecekleri ve ders çalışabilecekleri ‘öğrenci üye atölyesi’ 21 Kasım 2017 tarihinde açıldı. Makina mühendisliği bölümünün geleceğini, MMO’da öğrenci üye olmanın avantajlarını ve meslek örgütünden beklentilerini dile getiren öğrenci üyeler, MMO’nun akılcı, disiplinli ve bilime dayanan çizgisinin korunması gerektiğinin altını çizerek tüm öğrenci üyeleri ve meslektaş adaylarını 14 Ocak’ta yapılacak olan Şube Genel Kurul Seçimlerine davet etti.

Hangi okullarda öğrenci komisyonları var ve bölümleri neler bilgi verir misiniz?

 İstanbul’da Arel Üniversitesi, Haliç Üniversitesi, Doğuş Üniversitesi, Nişantaşı Üniversitesi, Altınbaş Üniversitesi, Beykent Üniversitesi, Gelişim Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi’nde öğrenci komisyonlarımız var. Bu okullarda makine mühendisliği, endüstri mühendisliği, uzay mühendisliği, işletme mühendisliği ve imalat mühendisliği bölümlerinde okuyan arkadaşlarımız ile Odamızın ve mesleğimizin geleceği için birçok etkinlik ve buluşma gerçekleştiriyoruz.

Oda’nın öğrenci üye komisyonu ne yapar, bilgi verebilir misiniz?

Öncelikle bilim ve teknolojiyi referans alarak Oda kaynaklarının öğrenci yararına en uygun şekilde kullanılmasını sağlar ve Oda örgütlülüğünün öğrenci üyelikten başladığının farkında olarak çeşitli etkinlikler gerçekleştirir. Özellikle eğitimin niteliksizleştirildiği ve vasıfsızlaştırıldığı böylesine bir dönemde öğrencilerin eğitimi için çeşitli kurslar açıyor, her yılın bahar ayında mühendislik günleri ve teknik geziler ile dalların tanıtımı için birçok etkinlik düzenliyoruz. Bununla birlikte 2 yılda bir eğitim sorunlarını tartıştığımız şehirlerarası kurultaylar gerçekleştiriyoruz.

Şube’de öğrenci üyelerin bir araya gelebileceği yeni bir alan yarattınız. Bunu gerçekleştirme amacınız neydi?

Evet, MMO İstanbul Şube’nin girişinde yer alan bir alanı öğrenci üyelerin bir araya gelebileceği ve birlikte zaman geçirebileceği bir alana çevirdik. Amacımız, öğrenci üyelerin yardımlaşma ruhu içerisinde, birlikte ders çalışabilecekleri, kendi alanlarında projeler geliştirip, ortaklaşa ürünler ortaya koyabilecekleri ve arkadaşlık ilişkilerini güçlendirebilecekleri bir ortam hazırlamaktı. Bu alanı diğer öğrenci arkadaşlarımızın da katkısıyla genişletip, güzelleştireceğimize eminiz. Bu aşamada üniversitelerde bulunan tüm meslektaşlarımızın desteğini bekliyoruz.
 

Bir öğrenci üye olarak bölümdeki arkadaşlarınıza ya da bölüme yeni başlayacak arkadaşlarınıza bir öneriniz var mı?

Oda’ya üye olup etkinliklerine katılsınlar ve Oda etkinliklerinde çeşitli sorunlarla ilgili görüş veya öneri belirtsinler. Birçok arkadaşımız Oda’nın öğrenci üyeye yönelik etkinliklerini sadece bir kurs veya konferans olarak görüyor. Oysaki arkasında öğrenci üyenin emeği var; kendi kararlarını kendi alan, kendi yol haritasını çizen bir yapı var. Öğrenci arkadaşlarımız üye olduktan sonra komisyonda da aktif görev alıp görüş bildirdiğinde ortaya daha güzel ve daha farklı etkinlikler çıkıyor. Her öğrenci üyenin işin bu kısmında da etkin olması gerektiğini düşünüyoruz. Ülkemizde bulunan eğitim sorunlarını göz önüne aldığımızda, memleketimiz için yararlı bir mühendis olabilmek adına mevcut müfredatın ötesine geçmemiz ve kendimize daha fazlasını katmamız gerekiyor. Bu nedenle tüm üniversite öğrencilerinin bunun bilincinde olması ve öğrenim hayatlarını bu bilinçle sürdürmesi gerekiyor.

13-14 Ocak’ta yapılacak olan Genel Kurul ve Seçimler öncesinde Öğrenci Üye Komisyonu olarak meslek odanızdan beklentilerinizi sıralayabilir misiniz?

Bir örgütün dinamizmi her zaman gençlik olmuştur. Bu yüzden gençlerle iç içe olmanın ve her konuda görüşlerini almanın Odamız için iyi olacağını düşünüyoruz. Odamızdan tek beklentimiz akılcılığa, disipline ve bilimselliğe dayanan çizgisini korumasıdır. Bu çizgiyi korumayabilmek ve meslek odalarına karşı sistemli olarak yapılan yıldırma politikalarını etkisiz kılmak için tüm meslektaş adaylarımızı 14 Ocak’ta yapılacak olan seçimlerde yan yana olmaya çağırıyoruz.

Görüş Sunan Öğrenci Üyelerimiz:

Metehan Duman

Baransel Eren

Sevim Ayhan

Emre Bayır

Selin Bal

Erhan Ulusoy

Yağızhan Bilgin

Furkan Enden

Deniz Kuru

Hüseyin Kıratlı

M. Mustafa Öz

Türkü Su Çocuğu

Alican Özmeral

Kübra Sungu

Damla Atıcı

Berin Açıkgöz

Yiğit İsmail Genç

Merve Özsoy