SQL EĞİTİM PROGRAMIMIZ KATILIMCILARINI BEKLİYOR!

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

09 Nisan 2018

Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi meslektaşlarının gelişen teknolojilerle ilgili bilgi açıklarını kapatmak amacıyla yetkilendirmelerde bulunduğu kurs ve eğitim programlarına tüm hızıyla devam ediyor. Hemen her kurumda kullanılan veritabanı sorgulama programı olan SQL Eğitim Programı ile katılımcılar verilerini kolayca yönetebilecek, raporlar oluşturabilecek ve verilerinizi rahatlıkla yorum yapabilme imkanı bulabilecekler.

SQL Nedir?

Bilişim dünyasının veri tabanı alanında tercih edilen bir yönetim sistemi dili olarak bilinen SQL, veri yönetimi amacıyla kullanılmaktadır. Büyük ve küçük, pek çok işletmenin kayıtlarının bağlı olduğu SQL sisteminde pek çok işlem yapılabilmektedir. Bu veritabanı platformu içerisinde, genellikle bilgisayar programcılığı ve yazılım gibi alanlarda eğitim alan öğrencilerin, bilişim sektöründe çalışanların ve birçok firmanın tercih ettiği olanaklar yer almaktadır. Veri tabanına kayıtoluşturma, silme, güncelleme, yeni tablo yaratma, veri çekme, veri sorgulama gibi süreçlerin gerçekleşmesine olanak tanıyan SQL ağ programlama alanında da tercih edilmektedir.

Neler Öğreneceksiniz?

Günümüzde en çok tercih edilen veritabanı yönetim sistemleri arasında yer alan SQL, kurs kapsamında verilen eğitimle bilişim dünyasında çalışan pek çok çalışana iş olanağı sunmaktadır. Veri oluşturma, silme, işlev yaratma ve ilişkilendirme gibi konuları içeren kursta başlangıç sürecinden uzmanlaşma seviyesine kadar kapsamlı bir eğitim alabileceksiniz. İlk süreçlerde ilişkisel veritabanı temellerinin atıldığı SQL kursunda tablolar, anahtarlar, veritabanları, satırlar, kolonlar gibi teknik eğitimler yer almaktadır. Basic Select, İleri Select, alt sorgu sistemleri, tablo yaratma, kayıt ekleme, örnek veritabanı dizaynları, stored procedure, veritabanı ile nesne oluşturma, Oracle ve SQL, kullanıcılar ve güvenlik gibi eğitimlerin de bulunduğu kursa bu alanda uzmanlaşmak isteyen herkes katılabilmektedir.

İstihdam Alanları Nelerdir?

Bu kursu başarıyla bitirenler kullanıcı ara yüzüne sahip uygulama ve veri tabanı programları kullanımı ve yönetimi hizmeti veren ya da bu hizmetlere ihtiyaç duyan firma, kamu kurum ve kuruluşlarında, web teknolojileri hizmeti veren veya web ortamında çalışan etkileşimli programlar hazırlayan yazılım şirketlerinde ya da bu hizmetlere ihtiyaç duyan firma, kamu kurum ve kuruluşlarında vb. yerlerde istihdam edilebilirler.