Şube & Şişli Temsilcilik Genel Üye Toplantısı ve Yılbaşı Kokteylimiz Gerçekleştirildi

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

27 Aralık 2019

TMMOB MMO İstanbul Şubesi ve Şişli İlçe Temsilciliği tarafından organize edilen Şube & Şişli Temsilcilik Genel Üye Toplantısı ve Yılbaşı Kokteyli, 26 Aralık 2019 Perşembe günü Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi'nde gerçekleştirildi.

Şube ve Şişli Temsilcilik üyelerimiz ile bir araya geldiğimiz ve mühendislik mesleğine yeni adım atan üyelerimize "mesleğe hoş geldin" belgelerinin verildiği etkinliğimizin açılış konuşmasını, Şişli Temsilcilik Yürütme Kurulu Başkanı Murat Sonat yaptı. Sonat etkinliğe katılan üyeleri selamlayarak, "Şişli Temsilcilik olarak birçok çalışma ve etkinliğe imza attık. Bu süreçte yanımızda olan ve bize her daim destek veren Şubemize bir kez daha teşekkür etmek istiyorum." Şişli Temsilcilik tarafından üyeler için yapılan çalışmaları ve etkinlikleri aktaran Sonat, "Yapmak istediğimiz fakat henüz yapamadığımız bazı şeyler de kaldı. Bu çalışmaların tamamlanması için üyelerimizin katkısına ihtiyacımız var. Bir Rus atasözü der ki: 'Zaman arkamızda, zaman önümüzde, zaman yanımızda değil.' Eğer üyelerimiz bizim yanımızda olurlarsa, zaman da her daim bizim yanımızda olacaktır. Temsilciliğimizin, Şubemizin ve Odamızın değişimini ancak ve ancak siz değerli üyelerimizin katkıları sağlayabilir."

Murat Sonat'ın ardından söz alan MMO İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Battal Kılıç yaptığı konuşmasında geçtiğimiz iki dönem boyunca üyelerimiz ve meslektaşlarımız için yapılan çalışmaları aktararak, "Meslektaşlarımız ve üyelerimiz için, dünyadaki teknolojik gelişmeleri takip eden bir anlayışla birçok hizmet ürettik. Şube başkanlığını yaptığım, toplam dört yıllık süreç boyunca, meslektaşlarımızın eğitimi başta olmak üzere; dijitalleşme, ortak çalışma ofisi, sosyal aktiviteler, iş mühendis ve daha birçok konu başlığı altında önemli çalışmalara imza attık. Üstelik bunu, iktidarın her türlü baskısına rağmen yapmayı başardık." dedi ve "Biz elimizden geldiğince üzerimize düşeni yapmaya çalıştık. Bu yolu daha genç arkadaşlarımızın yürümesi gerektiğini düşündüğüm için bu yıl başkanlığa aday olmayacağım. Yerimize gelecek olan arkadaşlarımıza şimdiden başarılar diliyorum." diyerek konuşmasını tamamladı.

Battal Kılıç'ın ardından söz alan MMO İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Sekreteri İbrahim M. Tataroğlu, "Yıllardır süregelen gericileştirme politikalarına, eğitimin niteliksizleştirilmesine, bilim ve tekniğin yerini ranta dayalı uygulamaların almasına karşın meslektaşlarımız, halkımız ve ülkemiz için yaptıklarımız ortadadır. Son birkaç yıldır mühendislik mesleğinin itibarsızlaştırılması ve mühendislik eğitimindeki niteliğin düşmesinden ötürü, başta eğitim olmak üzere pekçok önemli alana yatırım yaptık. Gerek eğitim merkezlerimiz, ortak çalışma ofisimiz ve diğer fiziksel alanlarımızla gerekse üyelerimiz ve meslektaşlarımız için düzenlediğimiz eğitim ve etkinliklerimizle, meslektaşlarımızın geleceği için umut olmaya çalıştık. Bu umudu devamlı kılmak, mesleğimize ve ülkemize sahip çıkmak için sizleri 8-9 Şubat 2020’de yapılacak olan Şube Genel Kurulu ve Seçimlerine davet ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından mesleğe yeni adım atan üyelerimize "mesleğe hoş geldin" belgeleri verilerek kokteyle geçildi.

Kokteylde çekilen fotoğrafları indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.