Şubemiz 34. Dönem Genel Kurul ve Seçimleri Gerçekleştirildi

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

10 Şubat 2020

TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) İstanbul Şubesi’nin 34. Dönem Olağan Genel Kurulu ve Seçimleri 08- 09 Şubat 2020 tarihlerinde gerçekleştirildi. 09 Şubat Pazar günü Karaköy’deki TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nde gerçekleştirilen seçimlerde İbrahim M. Tataroğlu başkanlığında tek liste olarak seçime katılan Demokrat Makina Mühendisleri yeniden yönetime seçildiler.

Toplam 2.519 mühendisin oy kullandığı seçimlerde Demokrat Makina Mühendisleri MAVİ LİSTE, resmi olmayan sonuçlara göre 2.486 geçerli oy ile yeniden yönetime seçildi.

MMO Şube Genel Kurulları Tarihinde İlk Kez Tek Liste Olarak Yer Aldık

32. ve 33. Dönemlerde Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan Battal Kılıç, MMO Şube Genel Kurulları tarihinde ilk kez sadece Demokrat Makina Mühendislerinin yer aldığı bir seçim gerçekleştiğini ifade ederek, " Seçimlerimizin yoğun bir katılımla gerçekleşmesini sağlayan üyelerimize ve seçim sürecinde emek veren herkese içtenlikle teşekkür ediyorum. Hepinizin eline, yüreğine sağlık. Sizler sayesinde barış kazandı, demokrasi kazandı, özgürlük kazandı. Şimdi, 4 yıl boyunca arkadaşlarımızla birlikte onurla ve gururla yerine getirdiğim başkanlık görevini, bugüne dek İstanbul Şubemizde göreve gelmiş en genç başkan olan İbrahim Tataroğlu'na gönül rahatlığıyla bırakıyorum. Eminim ki meslektaşlarımız, halkımız ve ülkemiz için çalışmaya, kaldığımız yerden devam edecektir." diye konuştu.

50 Yıllık Demokrat Geleneğin Devamıyız

32. ve 33. Dönemlerde Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan Battal Kılıç'ın ardından bayrağı devralan ve 34. Dönem'de Yönetim Kurulu Başkanı seçilen İbrahim M. Tataroğlu, şunları söyledi: "Siz değerli üyelerimizden aldığımız güçle, her türlü baskı ve şiddet ortamında mesleğimizi ve ülkemizi savunmaya devam ettik. Mevcut siyasal anlayışın tüm baskılarına rağmen yılmayarak örgütlülüğümüzü daha da güçlendirmeyi başardık. Geçtiğimiz dört yıllık süre içerisinde bizlere liderlik eden Sayın Battal Kılıç'a teşekkür ediyorum. Artık biz, yeni yönetim kurulumuzla meslektaşlarımız, ülkemiz ve halkımız için enerjimizin sonuna kadar çalışmaya ve üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getirmeye devam edeceğiz."

2020-2022 Çalışma Döneminde 5 Temel Hedef İçin Yürüyeceğiz

MMO Şube Genel Kurulları tarihinde ilk kez sadece Demokrat Makina Mühendislerinin yer aldığı bir seçim olmasına rağmen yüksek katılımla seçimleri kazanan Mavi Liste adayları, 2020-2022 çalışma döneminde Şube Yönetim Kurulu ile birlikte 5 temel hedef için yürüyeceklerini belirttiler:

1. Üyelerin yönetimin bileşeni haline getirilmesi ve karar süreçlerine etkin katılım sağlanması

2.  Üyelerin Oda ve meslektaşlarıyla kurduğu ilişkinin geliştirilmesi

3. Mesleki gelişimde etkin rol ve meslektaş niteliğinin artırılması

4.  Meslektaş dayanışması ile ücretli çalışan ve işsiz üyelerle dayanışma, mühendis asgari ücreti için mücadele

5. Sanayileşme ve kent mücadelesinde etkin rol

Meslektaş sorunlarının ülke sorunlarından ayrı görülemeyeceğini belirten Demokrat Makina Mühendisleri, yeni dönemde meslektaş hakları, ülke demokrasisi ve kamu yararı için mücadele etmeye devam edeceklerini ifade ettiler.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 34. Dönem Yönetim Kurulu

Asıl Yönetim Kurulu

1- İbrahim M. Tataroğlu

2- Ali Haydar Karaçam

3- C. Ahmet Akçakaya

4- Aydan Adanır

5- Seyfettin Avcı

6- Elif Soyvural

7- Tuncay Korkmaz

Yedek Yönetim Kurulu

1- Ezgi Kılıç

2- Uğur Ayken

3- Bülent Öntaş

4- İbrahim Zafer

5- Özgür Selçuk

6- Şeref Parlak

7- Yunus Küçükkelepçe