ŞUBEMİZE STAJ BAŞVURULARI MART AYINDA BAŞLIYOR!

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

07 Şubat 2019

TMMOB Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nin öğrenci üyeleri için staj yeri başvuruları Mart ayının ikinci haftasında başlıyor. MMO İstanbul Şubesi Üye İlişkileri Birimi Sorumlusu Ebru Elif Şirin, geleceğin mühendis adayları için staj çalışmalarını, başvuru şartlarını ve hedeflerini anlattı.

Ebru Elif Şirin
Makina Mühendisi
Üye İlişkileri Birim Sorumlusu

 

Kısaca kendinizi tanıtabilir misiniz?

Merhaba, ben Ebru Elif Şirin 2016 yılında Bülent Ecevit Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldum. Yaklaşık iki yıldır MMO İstanbul Şubesi’nde Üye İlişkileri Birimi’nde çalışıyorum. Öğrenci üyelerimiz için dayanışma amacıyla her yıl staj çalışmaları Üye İlişkileri Birimimiz tarafından yürütülmektedir.

Staj konusundaki çalışmalarınız nelerdir?

MMO’nun her şubesi staj çalışmasını farklı yöntemlerle yürütmektedir. Ortak nokta ise stajdan yararlanacak öğrencinin Odamızın Öğrenci Komisyonu üyesi olması gerekmektedir. Farklı illerde okuyup İstanbul’da staj yapmak isteyen öğrenciler ise okudukları üniversitenin bağlı olduğu ildeki Oda’ya kayıtlı olmak zorundadır.

Oda’daki staj çalışması ne kadar sürüyor?

Mart ayının 2. haftası başlayıp Mayıs ayının sonuna kadar devam etmektedir. Bu süreç içerisinde öğrenci üyelerimiz staj için Oda’ya başvuru yapabilirler.

Geçen sene kaç öğrenciye staj imkânı sağladınız? Bu sayıyı artırmak için yaptığınız çalışmalar var mı?

2018 yılında sektörde başarılı firmalar başta olmak üzere birçok firmadan 270 öğrenci üyemiz için staj yeri temin ettik. Öncelikle Şube Yönetim Kurulumuz, Yürütme Kurullarımız, Danışma Kurulumuz ve komisyonlarımızdaki üyelerimizi staj çalışmalarına katmayı hedefledik. Ayrıca geçen sene öğrenci üyelerimiz için staj imkânı sağlayan firmaları öğrenci üyelerimizin de yardımıyla arayarak 2018 yılının değerlendirmesini yaptık ve 2019 yılı için stajyer kontenjanlarını görüştük. Bu sene staj kontenjanımızı artıracağımızı öngörüyoruz.

Staj çalışmalarında öğrenci üyelerimizin ne gibi beceriler kazanmasını hedefliyorsunuz?

Üç sene önce mezun olmuş bir makine mühendisi olarak, üzülerek söyleyebilirim ki üniversitelerde mühendislik deneyimi ve becerisini geliştirecek doğru eğitimler verilmemekte. Aksine tamamen ezbere dayalı, hayal gücünü körelten bir eğitim var. Ülkemiz koşullarında birçok işleyişte olduğu gibi staj konusunda da torpil söz konusu olmakta. Aslında bizim değişmesini istediğimiz yanlışlardan birisi de bu. Biz Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi olarak, öğrenci üyelerimize staj yeri tespit ederken üniversite, sanayi ve Oda işbirliğinin öneminin bilinciyle hareket ederek bu kapsamda Öğrenci Üye Komisyonu ile birlikte oldukça titiz bir çalışma yürütüyoruz.