TEMEL OTOMOTİV TEKNOLOJİSİ SERTİFİKA PROGRAMIMIZ BAŞLIYOR!

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

17 Nisan 2019

Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi tarafından organize edilen Temel Otomotiv Teknolojisi Sertifika Programı 11 Mayıs 2019 Cumartesi günü MMO Anadolu Yakası Eğitim Merkezi’nde başlıyor.

Kursun hedefi:

Son yıllarda dijital teknolojinin günlük yaşamamızın her alanına dokunduğu bir gerçek. Bu dokunuş son 20 yıl içerisinde otomobil teknolojisinde de baş döndürücü bir hızda değişikliklere yol açmış ve bu gelişiminin takibi mesleğin içerisinde olanlar için bile, bir süre ara verdiğinizde bilgi açığını kapatmayı güçleştirecek bir uçurum yaratabilmektedir. Ancak bu teknolojileri direkt olarak aktarmak yerine, önce hızlıca klasik fren sistemlerinin ele alınması, sonrasında yeni teknolojilerin açıklanması yolu takip edilecektir.

Yukarıda açıklanan bu metot izlenerek, aşağıdaki konularda otomotiv konusunda çalışan/çalışacak teknik personelin bilgi ve deneyimlerinin artırılması kursun başlıca hedefi olmaktadır.

Eğitim İçeriği:

1. Gün:

Benzinli Motorlar (Endirekt- Direkt Enjeksiyon)

Dizel Motorlar (Common rail)

2. Gün

Debriyaj-Manuel Vites Kutuları- Diferansiyel

EDC-CVT ve Klasik Otomatik Vites Kutuları

3. Gün

Fren Sistemleri (ABS-ASR-ESC-EBA)

Klima Sistemleri

4. Gün

Pasif Güvenlik Sistemleri

Alt Takım

Katılımcılar: kursu takip edebilmek için makina mühendisliğinin herhangi bir dalında eğitim almış olmak yeterli olacaktır. İki yıllık ön lisans otomotiv eğitimi almış kişiler de bu kursa katılabilecektir.

Belgelendirme: kurs sonunda yapılacak olan sınavda başarılı olan kursiyerlere “Eğitim Başarı Belgesi” verilecektir.

Kurs Yeri: MMO Anadolu Yakası Eğitim Merkezi

Tarih: 11-12-18-19 Mayıs 2019 (4 Gün)

TMMOB Üye Ücret: 800 TL, Dış Katılım Ücret: 1100 TL

Bilgi ve Kayıt için: https:///portal.mmo.org.tr/event-invitation.php?event-id=2745

Eğitmen: Ahmet KURTLUTEPE

1985 yılında Yıldız Üniversitesi Makina Fakültesinden mezun oldu. 1988 yılında Renault MAİS’ te, “Garanti Ve Teknik Bilgi” departmanında uzman olarak göreve başladı. 1994 yılında; şebekeye teknik destek-araç kalitesi takibi- geri çağırma operasyonları – kaza/ yangın olaylarının ekspertiz edilmesi görevlerini içeren “Teknik Bilgi” biriminin yöneticiliğine terfi etti ve 2010 yılının sonuna kadar 16 yıl bu görevi sürdürdü. 2011- 2012 yıllarında 2 yıl “Kalite Ve Metot” biriminin yöneticiliğini yaptıktan sonra 2013 yılında “Renault Eğitim Merkezine” eğitmen olarak atandı ve 2018 yılına kadar teknik eğitimler verdi.