TMMOB, 17 MART'TA KADIKÖY'DE "İŞGALE VE SAVAŞA DUR" DİYECEK

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

12 Mart 2007

Dünyanın bir ucundan gelip bir litre petrol için Bağdat'ı işgal ettiler... "Özgürlük ve demokrasi getireceğiz" dediler.

Dünyanın bir ucundan gelip bir litre petrol için Bağdat‘ı işgal ettiler... "Özgürlük ve demokrasi getireceğiz" dediler. Dört yılın sonunda Irak‘a getirdikleri tek şey, kan, gözyaşı ve kargaşa oldu.

ABD‘nin "Refah, demokrasi ve insan hakları ihraç etmek" iddiasıyla başlattığı Irak işgalinin dördüncü yılında, kargaşa ve çözümsüzlük ortamı tüm ülkede artarak sürüyor. İşgalci güçler ve yerli işbirlikçileri her gün Irak halkının üzerine bombalar yağdırıyor. İnsanlar işkencelerden geçiriliyor. Her gün onlarca Iraklı çocuk, Iraklı kadın, Iraklı genç öldürülüyor.

Bu insanlık suçudur!

Bu katliamdır!

TMMOB, bu insanlık suçuna karşı, işgale karşı 17 Mart‘ta İstanbul‘da Kadıköy Meydanı‘nda olacak.

TMMOB, İstanbul‘da Kadıköy‘de 17 Mart‘ta işgal ve savaş karşıtlarıyla birlikte "Savaşa ve işgale dur" diye haykıracak. 

TMMOB, 17 Mart‘ta Kadıköy‘de "Kahrolsun ABD Emperyalizmi" diyecek.

ABD‘nin Ortadoğu‘dan çekilmesi için,

Irak‘ta süren işgalin son bulması için,

Savaşın ve ölümlerin durdurulması için,

Türkiye‘nin dört bir yanından gelecek TMMOB‘liler 17 Mart‘ta İstanbul Kadıköy Meydanı‘nda savaş karşıtlarıyla buluşacak.

Bir Başka Dünya, Savaşsız ve İşgalsiz Bir Dünya Mümkün...

 

Mehmet Soğancı

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı