TMMOB Yönetim Kurulu, Gündeme İlişkin Olağanüstü Toplandı

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

08 Mayıs 2020

TMMOB Yönetim Kurulu, Cumhurbaşkanı'nın "meslek örgütlerinin seçim sistemlerinin değiştirilmesi" konusundaki açıklamaları üzerine 6 Mayıs 2020 tarihinde olağanüstü olarak toplandı.

TMMOB Yönetim Kurulu gündemdeki gelişmelere ilişkin; "Siyasal iktidarın kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının yapısını değiştirerek etkisiz hale getirme girişimleri önceki dönemlerde olduğu gibi kanun değişikliği yolu ile yeniden gündeme getirilmiştir. Cumhurbaşkanı tarafından 5 Mayıs 2020 tarihinde yapılan açıklama ile TMMOB ve diğer meslek birliklerinin kanunlarında değişiklik yapılacağı ifade edilmiştir. Kamu ve toplum yararı doğrultusunda yapmış olduğumuz çalışmalar ile emek, barış ve demokrasiden yana tutumumuz nedeniyle maruz kaldığımız müdahaleye karşı gerekli mücadele programının hazırlanması ve her türlü girişimde bulunması konusunda Yürütme Kurulu’na görev ve yetki verilmesi" kararı aldı.