ÜLKEMİZİ VE GELECEĞİMİZİ BİLİMSELLİK TEMELİNDE KURABİLMEK İÇİN DAHA FAZLA ÇALIŞIYORUZ!

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

09 Ekim 2017

TMMOB Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Battal Kılıç, Makina Bülten’in Ekim sayısında yayınlanan yazısında ‘’Ülkemizi, geleceğimizi, mesleğimizi bilimsellik temellinde kurabilmek için daha fazla çalışacağız’’ çağrısında bulundu.

Sevgili Meslektaşlarım,

32. Dönemimizin sonuna doğru gelirken Şubemiz için yaptığımız yenilikler ilk günkü heyecanımızla devam ediyor. Geçirdiğimiz süre zarfında yaptığımız çalışmalar bizi mutlu ediyor ve mesleğimiz adına çağa uygun çalışmalar yapmak bizi gururlandırıyor. Asıl üye ve öğrenci üyelerimize yönelik yaptığımız mesleki eğitimler ve sosyal aktiviteler, kamu yararına yaptığımız teknik çalışmalar bunlardan birkaçı.

Bizler, üyelerimizle birlikte üretip birlikte yönettiğimiz böylesine bir çalışma pratiğini, önümüzdeki dönemlerde de aynı ilkelerle ve kendimizi daha da geliştirerek sizlerle paylaşma arzusu içerisindeyiz. Geçtiğimiz aylarda yaptığımız gibi Ekim ayında da meslektaşlarımızla biraya geleceğimiz bir dizi etkinliklerimiz olacaktır. Emeğin, mesleğin, deneyimin takdir edilip hep birlikte onurlandırıldığı ‘’Meslekte Onur Yılı Etkinlikleri’’ Odamızı ve mesleğimizi bugünlere taşıyan siz değerli mühendislerimiz için yaptığımız önemli buluşmalardan biridir. Bu nedenle, düzenleyeceğimiz tüm Onur Yılı Etkinlerimize meslektaşlarımızı buradan tekrar davet etmek istiyorum. Sizlerin bu onurlu meslek için verdiğiniz emeğe saygı duyuyor ve bu tür etkinliklerle sizlere destek veriyoruz. Örgütlülüğümüz dayanışma ve emeğe dayalıdır. Bugün Odamıza vermiş olduğunuz her destek, mesleğimiz, toplumumuz ve ülkemiz yararınadır.

Sevgili Meslektaşlarım;

İstanbul Şube olarak, üyelerimizin odamıza daha kolay ulaşmalarını sağlamak adına Mayıs ayında hayata geçirdiğimiz Makine Mobil uygulamamız her geçen gün ilgi görmektedir. Bizlerde üyelerimizin talep ve görüşleri doğrultusunda uygulamamızı geliştirmeye devam ediyoruz. Ayrıca SMM Birimimiz tarafından yürütülen Online Proje Denetimi Uygulamasıyla proje mesleki denetimi için harcanan zamanın azalması ve projelerin hızlıca onaylanması üyelerimiz için yaptığımız bir diğer çalışmadır. Makine Mühendisleri Odası olarak, mesleğimizi, meslektaşlarımızı, ülkemizi, toplumumuzu ve sanayimizi gelişmiş dünyanın bir parçası yapmak için çalışırken 25 Eylül 2017 tarihinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu üyelerinin görevine son vermiştir. Bu karar Anayasa’nın 135. Maddesine aykırıdır. Anayasanın bu maddesi doğrultusunda çıkarılan 6235 sayılı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve bağlı odaları kamu kurumu niteliğinde meslek örgütü olduklarından dolayı iş ve işlemlerini ilgili yasa ve yönetmelikler kapsamında gerçekleştirirler. Karşı yasalarla mesleğimizi ve örgütümüzü tahakküm altına almaya çalışanlara karşı vereceğimiz en güzel cevap; TMMOB’a ve meslek odamıza sahip çıkmaktan geçmektedir. 10 Ekim Ankara Katliamı’nın ikinci yıl dönümünde, çalışma ilkelerimizin ülke ve toplum sorunlarından ayrılmayacağının bilincinde olan bizler katliamın sorumlularının ortaya çıkarılmadan üstünün örtülmesine izin vermeyeceğiz. Buradan yaşamını yitiren 102 kardeşimizi tekrar saygıyla anıyor ve sorumlularının bir an önce hesap vermesini istiyoruz.

Ülkemiz ve mesleğimiz için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Hepinizi gelecek güzel günlere duyduğum inançla, sevgi ve saygı ile selamlıyorum.

 

Battal KILIÇ

TMMOB Makina Mühendisleri Odası

İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı