Üniversiteye Yerleşen Öğrencilerimizin Yanındayız!

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

27 Ağustos 2020

Üniversiteye yerleşen ve Odamıza bağlı mühendislik alanlarında eğitim alacak olan öğrencilerimiz bizimle iletişime geçebilirler. Bu alanlar; makina, endüstri, işletme, uçak, havacılık, uzay, mekatronik, sistem, imalat, üretim, üretim tekniği, üretim sistemleri, otomotiv, endüstriyel tasarım, enerji sistemleri, makine ve imalat, raylı sistemlermakina, endüstri, işletme, uçak, havacılık, uzay, mekatronik, sistem, imalat, üretim, üretim tekniği, üretim sistemleri, otomotiv, endüstriyel tasarım, enerji sistemleri, makine ve imalat ile raylı sistemler.

Öğrenci Üyelik

Meslektaş adaylarımız ile güçlü bağların oluşturulmasına önem veren Odamız 1996 yılından bu yana öğrenci üyelik uygulamasını sürdürmektedir. Bugün öğrenci üyelik faaliyetinden gelen birçok arkadaşımız Odanın aktif öznesi ve yöneticisi olmuştur. Kısaca öğrenci üyelik, aynı zamanda Odamızın önemli bir zenginliği ve güç kaynağıdır. İstanbul’da birçok üniversiteden Odamıza üye olan öğrenci arkadaşlarımız aynı zamanda öğrenci üyelik aracılığı ile bir araya gelerek kendi ihtiyaçları konusunda çalışmalar yürütmektedir.

Staj

Öğrenim sürecindeki en önemli aşamalardan biri olan staj konusunda öğrenci üyelerimize destek oluyoruz. Bu çalışmayı, Üye İlişkileri Birimi, Teknik Birim ve Eğitim Birimi ile birlikte, irtibatta olduğumuz yaklaşık 13.000 firma/kurum üzerinden yürütüyoruz. Her sene irtibatta olduğumuz bu firmalara MMO adına ayrı bir öğrenci kontenjanı ayrılması konusunda çalışma yapıyor; ortaya çıkan listeye göre, başvuruda bulunan öğrenci arkadaşlarımıza gerekli yönlendirmeleri sağlıyoruz.

Öğrencilere Yönelik Sektör Tanıtımları

Üniversitelerin birinci sınıflarını, mesleğe adım atılan ilk zaman olarak görüyor ve öğrencilerimizin 4 yıllık eğitim dönemlerinde hangi sektörlerin, hangi alanların kendilerine daha uygun olduklarını anlamaları ve bu doğrultuda hareket etmeleri için çalışmalar yürütüyoruz. Buradan hareketle, özellikle birinci sınıf öğrencilerine destek olabilmek için, derslere katılım gösteriyor ve farklı sektörlerden üyelerimizle birlikte çeşitli etkinliklere katılarak tecrübeli mühendislerin mesleki birikimlerini öğrencilerimize aktarmalarını sağlıyoruz. Bu çalışmaları ise tüm bir eğitim yılı içerisinde, etkinlik zamanlarını belirleyerek yapıyoruz.

Teknik Geziler

Belirli aralıklar ile üyelerimizin çalıştığı çeşitli sektörlerden iş yerlerine düzenlediğimiz teknik geziler ile hem üyelerimizin hem de öğrenci üyelerimizin çeşitli sektörleri, bu sektörlerdeki çalışmaları ve teknolojiyi yerinde öğrenmelerini sağlıyoruz. Üstelik, özellikle öğrenci üyelerimiz için son derece faydalı olduğunu düşündüğümüz bu teknik gezileri, öğrenci arkadaşlarımızın ihtiyaç ve istekleri doğrultusunda da şekillendirebiliyoruz.

MMO - Üniversite İş Birliği ile Hayat Boyu Öğrenme

Makina Mühendisleri Odası olarak hayat boyu öğrenmenin önemli olduğuna; hayat boyu öğrenmenin ise sürekli gelişim ile sağlanabileceğine inanıyoruz. Bu nedenle emekli 5.000 üyemizin mesleki birikimlerini genç meslektaşlarımıza aktarmalarını ve bu sayede mesleğimizin gelişimini sağlamayı amaç edinmiş durumdayız. Bu kapsamda, üniversiteler ile ortak çalışmalar gerçekleştirerek tecrübeli üyelerimizin bilgi birikimlerini öğrencilerimize ve/veya genç meslektaşlarımıza aktarmalarını sağlıyoruz.

İletişim için: Özgür Aksu (Mail adresi görselde yazılıdır)