ÜZERİNDE ÇALIŞTIĞIMIZ 33. DÖNEM’DE DEVAM EDECEK PROJELERİMİZ NELER?

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

02 Ocak 2018

1) TMMOB Öğrenci Yurdu’nu İstanbul’da Öğrencilerimizin Hizmetine Açacağız

İstanbul’da açılması planlanan TMMOB Öğrenci Yurdu projesi için görüşme ve değerlendirmelerin yapıldığı toplantıyı 16 Ekim 2017 tarihinde Beylikdüzü Belediyesi’nde gerçekleştirdik. TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, TMMOB Eski Başkanı Mehmet Soğancı, İMO Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Gökçe, MMO İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanı Battal Kılıç, MMO İstanbul Şube 26. Ve 27. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Peker, MMO İstanbul Şube Yönetim Kurulu Sekreteri İbrahim M. Tataroğlu ve Beylikdüzü Temsilcilik Yürütme Kurulu Başkanı Ezgi Kılıç’ın katıldığı toplantı önümüzdeki dönemde tekrarlanacak. Amacımız İstanbul gibi kalabalık ve pahalı bir şehirde öğrencilerimizin güvenli bir şekilde barınmasını sağlamak olacak.

2) Makina Mobil Uygulamasının Sınırlarını Genişleteceğiz

Üyelerimizin oda faaliyetlerinden daha kolay yararlanmasını sağlayabilmek için Makina Mobil uygulamamızı geliştirmeye devam edeceğiz. Hedeflediğimiz noktada üyelerimiz Makina Mobil uygulamamızı kullanarak katıldığı eğitimlerin sertifikalarına ulaşabilecek, Oda üyelik belgesi gibi belgelere çevrimiçi olarak başvuru yapabilecek, İş & Mühendis modülünde CV oluşturup ilgi alanlarına göre iş arayarak başvurdukları ilanları takip edebilecek, Odamızın anlaşmalı olduğu kurumlardan indirimli olarak faydalanabilecek, Odamızın çalışmalarını yürütmekte olduğu E-kütüphane projesi kapsamında mesleki yayınlara ulaşabilecek ve meslek komisyonlarına katılabilmek için çevrimiçi başvuru yapabilecekler. Yeni dönemde mobil uygulamamızı öğrenci üyelerimiz için de kullanıma açacağız. Öğrenci üyelerimiz mobil uygulamamız aracılığıyla, öğrenci üyelik başvurularını çevrimiçi olarak yapabilecek, barınma, yeme içme ve ulaşım imkanlarına ulaşabilecekler. Öğrencilerimiz ayrıca üniversiteler hakkında çeşitli bilgilere, ders notlarına ve mesleki yayınlara Makina Mobil’den ulaşabilecek ve 2018’de açılacak olan TMMOB Öğrenci Yurdu’na çevrimiçi başvuru yapabilecekler.

3) İkitelli Uygulamalı Eğitim Merkezi’ni Meslektaşlarımızla Buluşturacağız

8 Nisan 2017 tarihinde Anadolu Yakası’nda açılışını gerçekleştirdiğimiz Suat Sezai Uygulamalı Eğitim Merkezi’nin benzerini Avrupa Yakası İkitelli’de meslektaşlarımızın ve üyelerimizin hizmetine açacağız. Uygulamalı eğitim merkezimiz ile meslektaşlarımızın uzmanlık alanlarının belirlenmesinde  etkili bir mesafe katederek; kaynak imalat yöntemleri, 3 boyutlu yazıcılar, otomasyon, hidrolik pnömatik ve kestirimci bakım konu başlıklarında uygulamalı eğitimler vereceğiz.

4) Odamız Dijital Dönüşüme Öncülük Edecek

MMO İstanbul Şubesi olarak kamusal ve mesleki denetim hizmetlerinde de dijitalleşme yönünde adımlar attık. 8 Nisan 2017’de açmış olduğumuz Suat Sezai Gürü Uygulamalı Eğitim Merkezimizde, MYK Kapsamında Ara Teknik Elemanların Belgelendirilmesi kamusal sorumluluğumuz gereği, bulunduğumuz her alanı geliştirmek ve en iyisini ortaya çıkarmak ilkemiz doğrultusunda örnek bir uygulamayı hayata geçirdik. Ağustos 2017’den itibaren bütün sınavların çevrimiçi olarak bulut sistemine kayıt edilmesini ve buradan da doğrudan MYK ve MMO Genel Merkezine ulaştırılmasını sağladık. Bu uygulama sayesinde, diğer veri gönderim süreçlerinde meydana gelebilen aksaklıkları ortadan kaldırmayı başardık ve ayrıca MYK denetimini de tamamıyla kolaylaştırdık. Hedefimiz bu çalışma biçiminin standartlaştırılarak bütün MYK belgelendirme kuruluşlarında kullanılmasını sağlamak. Zaman ve emek kaybını neredeyse sıfıra indirecek olan bu sistemin bu alana çok ciddi faydalar sağlayacağına inanıyoruz.

5) Modüler Eğitimlerimizi Artırarak Sürdüreceğiz

Dünyada ve ülkemizde satın alma, lojistik ve tedarik zinciri yönetimi alanındaki çalışmalar gün geçtikçe gelişmekte ve bu konularda çok çeşitli teknolojiler, sistemler ve yöntemler kullanılmaktadır. Ürünlerdeki kalite ve fiyatların birbirine yaklaşmış olması sebebiyle rekabetteki fark hizmetlerde yaratılmaya çalışılmaktadır. Bu çerçevede daha çağdaş ve ileri satın alma, lojistik ve tedarik zinciri yönetimi yaklaşımlarının uygulanması gerekmektedir. Bu program genel olarak bu alanda temel bilgileri vermek, temel bilgi ve deneyimi olanlara da daha ileri bilgileri aktarmak üzere tasarımlanmıştır. Modüler eğitimlere yoğunlaşmamızın amacı; söz konusu gelişmeleri içeren çağdaş satın alma, lojistik ve tedarik zinciri yönetimi sistemleri konularında bilgi sahibi uzmanlar ve yöneticiler yetiştirmektir. Bu alanda yaptığımız eğitim çalışmalarını 33. Dönem’de de artırarak sürdüreceğiz.

6) 360 Derece Video Eğitimlerimizi Meslektaşlarımızla Buluşturacağız

360 derece video eğitimlerimizle, meslektaşlarımızın teorik eğitimlerden önce eğitime katıldığı konu ile ilgili ekipmanları ve malzemeleri arttırılmış gerçeklik ile görmelerini sağlıyoruz. 360 derece eğitimlerimiz, meslektaşlarımızın yaratıcılığı ön plana çıkarma, çok boyutu düşünme, deneyim artırma ve öğrenmeyi kolaylaştırma gibi birçok fayda sağlayacak. Yeni nesil etkileşimli ders kitapları ve materyalleri sayesinde kitaplarda gösterilmeyen özellikle 3 boyutlu öğelerin ders anında gösterimi ile de öğrenme pekiştirilecek. 32. Dönem’de çalışmalarına başladığımız 360 derece eğitimlerimizi 33. Dönem’de meslektaşlarımızla buluşturacağız.

7) E-Kütüphaneyi Üyelerimizin Hizmetine Açacağız

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte Oda ve Şube yayınlarımızı elektronik ortama aktararak E-Kütüphaneye uygulamasını başlatacağız. 33. Dönem’de hayata geçireceğimiz bu uygulama ile baskı maliyeti azalacak, maksimumum sayıda okuyucumuz yayınlarımızdan faydalanabilecek, sayısal olarak tutulan bilginin transferi ve değiştirilmesi daha kolay olacak, bilginin güncellenmesi masrafsız ve hızlı bir hale gelecek, bilgiler istenildiği zaman basılı materyal haline getirebilecek ve meslektaşlarımız kitap taşıma zahmetinden kurtarılacak.