65. YILIMIZI KUŞADASI’NDA KUTLADIK

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

09 Aralık 2019

Odamızın 65. kuruluş yıl dönümü gecesi, 7 Aralık 2019 tarihinde Kuşadası Sealight Resort Hotel’de gerçekleşti.

Odamızın 65., Şubemizin ise 50. kuruluş yıl dönümünü Kuşadası’nda üyelerimizle birlikte kutladık. Kuşadası Sealight Resort Hotel’de gerçekleşen geleneksel kuruluş yıl dönümü gecemize yaklaşık 400 kişi katıldı. Gecenin açılış konuşmasını yapan Şubemiz Başkanı Yüksel Yaşartekin, yaşanmakta olan ekonomik krizden birçok kesin gibi mühendislerin de etkilendiğini ifade ederek, “Mühendis, mimar ve şehir plancıları da, yaşanan ekonomik krizden en fazla etkilenen kesimler arasında yer almaktadır. Gerek kamuda gerek özel sektörde her türlü mühendislik hizmetlerini, planlama, projelendirme, uygulama ve denetleme işlerini yürüten tüm meslektaşlarımız krizden olumsuz biçimde etkilenmektedir. Meslektaşlarımız, ülkemizdeki kriz ortamının yarattığı pahalılık, geçim sıkıntısı ve borçlanma gibi ortak sorunlardan etkilendiği gibi, mesleğimize özgü sorunlarla da boğuşmak zorunda kalmaktadır” diye konuştu. Yaşartekin, toplumsal cinsiyet eşitliğinin, kadınların ekonomik, sosyal ve politik yaşama tam katılımları ve etkin bir rol oynayabilmeleri için hayati önem taşıdığını vurgulayarak, “Kadın hakları, insan haklarının ve tüm dünya ülkelerinin demokratikleşme sürecinin en temel taşlarından birisidir. Bu nedenle biz demokratik mesleki kitle örgütü olarak cinsiyet eşitliğini geliştirmek ve desteklemeyi çok önemli buluyoruz” şeklinde konuştu. Konuşmasında, Şubemizin 30. Genel Kurulu’nun 8-9 Şubat 2020 tarihlerinde gerçekleşeceğine işaret eden Yaşartekin, “Örgütlülüğümüzü güçlü kılmak, sizlerin destekleri ve katılımlarınız ile gerçekleşecektir. Bu bağlamda Şubemizin 8-9 Şubat 2020 tarihlerinde gerçekleşecek olan 30. Genel Kurulu’na katılımlarınız ile, birlikte üretip birlikte yönetme ilkemizin pratik bir örneğini hep beraber sergileme imkânı bulacağız” dedi.

Yaşartekin’in ardından söz alan Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener ise Odamızın, 65 yıllık süreçte kamusal sorumlulukla yürüttüğü mesleki denetim, periyodik kontrol ve diğer mesleki etkinlikler ile kamuoyunda saygın bir konuma ulaştığını ifade ederek, “Odamız, TMMOB’nin en büyük Odası haline gelmiştir. Ulaştığımız Oda yapısı ve mesleki hizmet düzeyinden dolayı bütün emeği geçenler olarak gurur duyabiliriz” dedi. Yener, mühendislerin yaşadıkları sorunlara da değinerek, “Geçmişte ülkemizin kalkınma ve sanayileşmesinin asli gücü olan mühendisler olarak bugün sanayisizleşme sürecinin, özelleştirmelerin, kamu kaynak ve varlıklarının talanının, fason-taşeron üretimin, güvencesiz çalışma koşullarının, eğitimdeki nitelik aşınmasının ve işsizliğin getirdiği olumsuz sonuçlarla karşı karşıyayız. Bedeli çalışanlara, emeğiyle geçinenlere, emeklilere ödetilmek istenen siyasi ve ekonomik politikalarla karşı karşıyayız” şeklinde konuştu.  Etkinliğe katılan CHP İzmir Milletvekili Kâni Beko da söz alarak geceye katılanları selamladı.

Konuşmaların ardından, meslekte 50., 40. ve 25. yıllarını dolduran Şubemiz üyelerine onur plaketleri takdim edildi.

Daha sonra Grup Son Dakika sahne alarak katılımcılara keyifli saatler yaşatırken, Şubemizin 50. kuruluş yıl dönümü pastası da geçmiş dönem yönetim kurulu başkanlarımızın da katılımıyla kesildi.

Geleneksel kuruluş yıl dönümü yemeğimize yaklaşık 400 üyemiz ve yakınları katıldı.