HİDROLİK PNÖMATİK PROJE YARIŞMASI SONUÇLANDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

11 Eylül 2008

 Ulusal Hidrolik Pnömatik Kongresi kapsamında, Üniversite Öğrencileri için KASTAŞ Sponsorluğunda düzenlenen Hidrolik Pnömatik Proje Yarışması ödülleri 25 Ekim'de Hidrolik Pnömatik Kongresinde verilecek.

 Ulusal Hidrolik Pnömatik Kongresi kapsamında, Üniversite Öğrencileri için KASTAŞ Sponsorluğunda düzenlenen Hidrolik Pnömatik Proje Yarışması ödülleri 25 Ekim'de Hidrolik Pnömatik Kongresinde verilecek.

Makina Mühendisleri Odası  tarafından  hidrolik pnömatik meslek disiplininin tek kongresi olarak 1999 yılından buyana düzenlenen Ulusal Hidrolik Pnömatik Kongresinin beşincisi İzmir'de Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde 23-26 Ekim 2008 tarihlerinde düzenlenecek.

Beşinci yılını kutlayan kongrede bu yıl ilk kez KASTAŞ A.Ş. 'nin ödül sponsorluğunda "Üniversite Öğrencileri için Hidrolik Pnömatik Proje Yarışması"  düzenlendi.

Kongre Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Tuna Balkan düzenlenen proje yarışması ile öncelikle üniversitelerin mühendislik bölümlerinde  lisans ve yüksek lisans eğitimi alan öğrencilerin hidrolik ve pnömatik konularında hazırlayacakları bitirme projelerini desteklemeyi, nitelikli bilimsel çalışmaları ödüllendirmeyi hedeflediklerini söyledi. prof. Dr. Balkan, ödüllendirilen projelerin 23-26 Ekim 2008 tarihinde İzmir'de düzenlenecek 5. Ulusal Hidrolik Pnömatik Kongresinde sergileneceğini ve özel oturumda  sunulacağını belirterek yarışmanın gelecek yıllarda da geniş katılımla sürmesi için çalışacaklarını kaydetti.

Üniversite öğrencileri için Hidrolik Pnömatik Proje Yarışması ödül sponsorluğunu üstlenen KASTAŞ A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Atılgan sanayinin en büyük sorunu olarak yetişmiş insan gücü eksikliğini gördüklerini belirterek şunları söyledi:

 "Sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikte ara teknik eleman ve mühendis yetiştirilmesine yönelik olarak 2006 yılında aldığımız bir karar doğrultusunda tüm sosyal sorumluluk projelerimizi bu hedefe yönelttik. İlk olarak bölgemizde bulunan Ege ve Dokuz Eylül Üniversiteleri Makina Mühendisliği son sınıf öğrencilerine hidrolik pnömatik sızdırmazlık elemanları ve iş hayatına hazırlık konularında eğitimler verdik. Yine Bölgemizde Ege Bölgesi Sanayi Odası tarafından düzenlenen robot yarışmasının, bu yıl Ulusal Hidrolik Pnömatik Kongresi kapsamında ilk kez düzenlenen Üniversite Öğrencileri için Hidrolik Pnömatik Proje Yarışması ödül sponsorluğunu yapıyoruz. Amacımız aynı; sanayimiz  için nitelikli insan gücü yetişmesine katkıda bulunmak ve yetenekli gençlere destek  vererek motive olmalarını  sağlamak. Bu amaca yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz."

Proje Yarışması ödül töreni Ulusal Hidrolik Pnömatik Kongresi sırasında İzmir'de Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde  gerçekleştirilecektir.

Üniversite Öğrencileri için Hidrolik Pnömatik Proje Yarışması
Proje Yarışması Sonuçları
 
Birincilik :  Hakan Çalışkan
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümünden
"Değişken Devirli Pompa ile Servo Hidrolik Konum Kontrolü" konulu projesiyle

İkincilik; Muhsin Yılmaz,Erdem Karakaş,Zeynep G. Çolak,
İstanbul Teknik Üniversitesinden
"Pnömatik Yapay Kaslı Robot Kolunun Konum Kontrolü" konulu projeleri ile

Üçüncülük ; Eyüp Kervancıoglu ve Abdullah Adıyan
Dokuz Eylül Üniversitesinden
"Görüntü İşlemeye Dayalı Elektro- Pnömatik Parça Tasnif Robotu" konulu projeleri ile
Jüri Üyeleri yarışmada iki adet projeye de  mansiyon verilmesine karar verdi.
Dokuz Eylül Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümünden Alper Koyuncu tarafından hazırlanan "İki Eksenli Elektro-Pnömatik Manipülatör Tasarımı, İmalatı ve Kontrolü"  ve Gazi Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümünden Orçunsel Demircan tarafından hazırlanan "Bir Katı Modeli Boyayabilen Bir Mekanizma Geliştirilmesi" konulu proje mansiyon ile ödüllendirildi.