MMO KALMEM’İN 20. YILINI KUTLADIK

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

19 Temmuz 2018

Odamız Kalibrasyon Laboratuvarı ve Metroloji Eğitim Merkezi’nin (MMO KALMEM) 20. yılı, yeni hizmet binasında düzenlenen etkinlikle kutlandı.

MMO KALMEM’in Bayraklı’da bulunan yeni hizmet binasında gerçekleşen etkinliğe Şubemiz Yönetim Kurulu üyeleri ve çalışanları, Denizli Şube Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Mehmet Sarıca ve Şube teknik görevlilerinin yanı sıra sanayi kuruluşlarından temsilciler katıldı. Etkinlik, Şubemiz Başkanı Yüksel Yaşartekin’in konuşmasıyla başladı. Yaşartekin konuşmasında, 1998 yılında kurulan MMO KALMEM’in, Ege Bölgesi’ndeki ilk kalibrasyon laboratuvarı olduğunu ifade ederek, “Geniş akreditasyon kapsamıyla hizmet veren KALMEM, rüzgâr sektöründeki çalışmalarını da genişleterek sürdürmektedir. Bugüne kadar rüzgâr sektörüne sensör kalibrasyonları  konusunda destek veren KALMEM, yeni faaliyet alanı ile akredite olarak, rüzgâr ölçüm direği istasyon uygunluk raporu ve meteorolojik ölçüm sonuç raporu hizmetleri sunmayı hedeflemektedir” diye konuştu. Yaşartekin, etkinlik ile sadece 20. hizmet yılının değil, aynı zamanda KALMEM’in yeni hizmet merkezinin de kutlandığını, yeni merkezde KALMEM’in daha sağlıklı ve verimli çalışmalar yapacağına inandığını sözlerine ekledi. Yaşartekin’in ardından Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener, Ankara’dan canlı bağlantı ile bir konuşma yaptı. Yener konuşmasında, KALMEM’in sanayiye yönelik işlevini kurulduğu günden bu yana hakkı ile yerine getirdiğine inandığını belirterek, “Ayrıca belirtmek isterim ki Odamız, KALMEM bünyesinde Denizli ve Antalya şubelerimizin etkinlik alanında gezici hizmet vermeye başlamıştır. Kuruluşundan bugüne emeği geçen bütün arkadaşlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmasında, özellikle son zamanlarda Odamızın kamusal hizmet ve denetim faaliyetleri ile birçok meslek alanına yönelik kapsam daraltıcı ve kamu yararına aykırı düzenlemeler yapıldığına dikkat çeken Yener, sözlerini şöyle sürdürdü:

“5 Numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile de Devlet Denetleme Kurulu’nun yetkilerine Anayasa değişikliğinde eklenen ‘İdari soruşturma’, ‘her türlü idari soruşturma’ olarak genişletilmiş, kamu kurum ve kuruluşu niteliğindeki meslek kuruluşlarının özerk yerinden yönetim kuruluşu olma özelliği görmezden gelinmiş ve yargı alanına giren ‘görevden uzaklaştırma’, DDK’nin görev ve yetki kapsamına alınmıştır. Bu noktada bu düzenlemenin Cumhurbaşkanına bağlı DDK’nin ‘inceleme ve denetim’ işlevini aştığını, kurulun yargının yerine geçtiğini, emek ve meslek örgütlerini kendi ‘özel ve keyfi ceza hukukuna’ tabi kılmaya yönelik olduğu açıklıkla görülebilmektedir. Bu çeşit düzenlemeler açık bir şekilde kamu yararını, kamusal üretim hizmet ve denetim gerekliliklerini, bu yöndeki Anayasal örgütlenmeleri ve toplumsal muhalefeti etkisizleştirme, tasfiye etme ve cezalandırmaya yöneliktir. Ancak bilinmelidir ki ülkemize, Anayasal demokratik kazanımlarımıza, emeğimize, mesleklerimize, meslek alanlarımıza ve meslek örgütlerimize sahip çıkmaya devam edecek, baskılar karşısında boyun eğmeyecek, hukukun üstünlüğü ve ülkemizin mutlu yarınları için mücadeleye devam edeceğiz.”

Konuşmaların ardından MMO KALMEM’in 20. yılını kutlamak amacıyla hazırlanan pasta Şubemiz Başkanı Yüksel Yaşartekin, Şubemiz geçmiş dönem başkanlarından Mehmet Özsakarya ve Denizli Şube Yönetim Kurulu Sekreteri Mehmet Sarıca tarafından kesildi. Daha sonra ise KALMEM’in yeni hizmet merkezi, KALMEM personeli tarafından ziyaretçilere gezdirilerek tanıtıldı.