ÖĞRENCİ ÜYELERİMİZ YEREL KURULTAYDA BULUŞTU

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

10 Aralık 2018

Şubemiz Öğrenci Üye Yerel Kurultayı 8 Aralık 2018 tarihinde yapıldı.

Odamızın 9 Mart 2019 tarihinde Ankara’da gerçekleştireceği Öğrenci Üye Kurultayı öncesinde, bu kurultaya hazırlık amacıyla Şubemiz Öğrenci Üye Yerel Kurultayı yapıldı. Odamız Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi Ege Salonu’nda düzenlenen kurultaya, İzmir ve Manisa’da bulunan üniversitelerde öğrenim gören şubemiz öğrenci üyelerinin yanı sıra Odamız Denizli Şubesi’nden öğrenci üyeler de katıldı. Kurultay açılışında konuşan Şubemiz Başkanı Yüksel Yaşartekin, öğrencilerin yerel sorunlarını ve meslek sorunlarını geniş bir çerçevede konuşarak kurultaya hazırlanmak amacıyla bir araya geldiklerini ifade ederek, “Oda ve İzmir Şubesi olarak, öğrenci üye örgütlülüğüne verdiğimiz önemi her zaman vurguluyoruz. Mesleğimizin ve Odamızın geleceği açısından öğrenci üyelerimizin taşıdığı değerin farkındayız. Bu nedenle bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da siz öğrenci arkadaşlarımızın mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak doğrultusunda elimizden gelen bütün imkânları kullanacağımızın sözünü veriyoruz” dedi. Öğrencilerin, mesleki gelişimlerinin önünü açmak için Türkiye’de akademik özgürlüğün, üniversite özerkliğinin, bilimin ve demokrasinin de önünü açma mücadelesine daha fazla katkı koymaları gerektiğini vurgulayan Yaşartekin, “Meslek ve meslektaş sorunlarının ülke ve toplum sorunlarından ayrılmayacağı ilkesinin, Odamızın temel ilkeleri arasında yer almasının sebebi budur. Toplumcu düşünmek, kamu çıkarlarını korumak, Odamızın birer üyesi olan herkesin birincil görevidir” dedi. Yaşartekin’in ardından söz alan odamız Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Elif Öztürk de Odamızın öğrenci üye çalışmalarına verdiği öneme işaret ederek, öğrencilere kurultaylarında başarılar diledi.

Konuşmaların ardından başlayan kurultay çalışmalarında eğitim ve üniversitelerde yaşanan sorunlar, örgütlenme, sosyal medya kullanımının öğrenci örgütlülüğüne katkısı gibi konu başlıkları üzerinde duruldu. Kurultay sonunda serbest kürsüde bütün katılımcı öğrenciler söz alarak görüşlerini paylaştılar.