RENKLİ SÖYLEŞİLERİMİZİN İLKİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

24 Eylül 2018

Şubemiz Kadın Mühendisler Komisyonu tarafından düzenlenen Renkli Söyleşiler dizisinin ilki 19 Eylül 2018 tarihinde gerçekleşti.

Yaşama dair konularla ilgili, uzman görüşlerin paylaşılması ve katılımcıların görüşlerini paylaşabildiği, yeni açılımlara yelken açmak amacıyla Odamız üyelerine ve ilgili farklı kesimden kişilere yönelik planlanan interaktif toplantıların ilki “Eğitim 4.0” konusu ile gerçekleştirildi. Odamız Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim üyesi Dr. Zeynep Meral Tanrıöğen tarafından yapılan sunum, katılımcıların farklı düşüncelerini paylaşmalarıyla renklendi.

Dr. Tanrıöğen, sunumunda, su ve buhar enerjili mekanik üretimine geçiş olan ve 1. Sanayi Devrimi olarak bilinen dönemden başlayarak, elektrik enerjili üretime geçişle işbölümüne dayalı kitlesel üretim dönemi Endüstri 2.0 ve ardından elektronik ve bilgi teknolojilerinin devreye girmesiyle yaşanan Endüstri 3.0 dönemini ve siber- fiziksel sistemlere dayalı üretimin söz konusu olduğu endüstri 4.0 dönemini çeşitli örneklerle anlattı.

Tanrıöğen, mevcut eğitim sistemimizin, öğrenciye bakış açısı ve üzerine kurulu olduğu temel ögelerden söz ettikten sonra, Endüstri 4.0 çağında eğitimin insanın doğal yapısındaki farklılıkları gözetip, öğrencilerde merak kıvılcımını ateşleyici yöntemlerle yaratıcılıklarının geliştirilmesi gerektiğini ortaya kondu. Söyleşi, fastfood sistemine benzer bir eğitim sisteminden vazgeçilip, ufuk açıcı yöntemlerle siber teknolojinin yakalanması, big data, biyo-teknoloji, yapay zeka, ve nesnelerin interneti konuları üzerinde çeşitli düşüncelerin paylaşılması ile sona erdi.

Kadın Mühendisler Komisyonu tarafından planlanan Renkli Söyleşiler, her ay farklı bir konu ve uzmanını konuk ederek devam edecek.