ŞUBEMİZ İLE KONAK BELEDİYESİ ARASINDA 4 AYRI PROTOKOL İMZALANDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

19 Ağustos 2022

Şubemiz ile Konak Belediyesi arasında, 4 farklı konuda yapılacak teknik kontrollere ilişkin protokoller imzalandı.

Şubemiz ile Konak Belediyesi arasında 4 farklı işbirliği protokolü imzalandı. Protokoller için Konak Belediyesi’nde düzenlenen imza törenine Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve Şubemiz Yönetim Kurulu Başkanı İlkin Boz katıldı. İmzalanan protokoller ile Konak sınırlarında yaşayan yurttaşların can ve mal güvenliğine ilişkin denetim mekanizmalarına yenileri eklendi.

Protokoller kapsamında; engelli kaldırma platformlarının periyodik kontrolleri, “Engelsiz İzmir” hedefi doğrultusunda yılda en az bir kez Şubemiz tarafından yapılacak. Bunun yanı sıra araç kaldırma platformu, katlı mekanik otopark sistemleri ve araç asansörlerinin tescil kontrolleri ve periyodik kontrolleri ile doğal gaz kullanılan apartmanlarda merkezi sistem ya da ortak hermetik baca sistemlerinin periyodik kontrolleri yılda en az bir kez yapılarak yurttaşların daha güvenli bir yaşam sürdürmeleri sağlanacak.

Yine Konak ilçesi sınırlarında yer alan ve iş yeri açma ruhsatı için belediyeye başvuran işletmelerin fırın, katkılı pide, kebap, simit fırını ve geleneksel tandır ocaklarına takılan filtrelerin uygunluk kontrolleri de Şubemiz tarafından gerçekleştirilecek.

Şubemiz Yönetim Kurulu Başkanı İlkin Boz, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a duyarlılığından dolayı teşekkür ederken, doğal gaz zehirlenmeleri ve patlamaları sonucunda her yıl çok sayıda yurttaşın hayatını kaybettiğini ya da yaralandığını ve imzalanan protokol kapsamında yapılacak denetimlerin bunun önüne geçmede önemli katkı sunacağını belirtti. Boz ayrıca protokoller kapsamında yapılacak diğer denetimlere de değinerek, “Belediye, yurttaşlara verdiği değer çerçevesinde baca sistemlerinin kamusal bir hizmet yürütmekte olan Şubemiz tarafından denetlenmesini sağlayarak yurttaşların can ve mal güvenliğine verdiği önemi bir kez daha gösterdi. Engelli kaldırma platformlarının periyodik kontrolleri ile engellilerin yaşamlarının kolaylaşmasına katkı sunulurken, işletmelerin fırın ve ocaklarının uygunluk kontrolleri sonucunda da yurttaşların koku ve duman nedeniyle yaşamaları muhtemel olumsuzlukların önüne geçilecek. Bu anlamda, Sayın Batur’un imzaladığı protokollerle örnek bir adım attığını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.