ŞUBEMİZ YAZ OKULU BAŞARIYLA TAMAMLANDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

01 Eylül 2008

 Şubemizin bu yıl ikinci kez yeni mezun üyelerine yönelik düzenlediği yaz okulunda 92 mühendis iş yaşamına hazırlandı. Yaz Okuluna devam eden genç mühendislerden 25'i eğitim sürerken işe yerleştirildiler.

 Şubemizin bu yıl ikinci kez yeni mezun üyelerine yönelik düzenlediği yaz okulunda 92 mühendis iş yaşamına hazırlandı. Yaz Okuluna devam eden genç mühendislerden 25'i eğitim sürerken işe yerleştirildiler.

Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi İnsan Kaynakları birimi tarafından yeni mezun mühendisleri iş yaşamına hazırlamak ve iş arayan üyeleri mesleki gelişmeler konusunda bilgilendirmek amacıyla 24 Haziran - 28 Ağustos tarihleri arasında yaz okulu düzenlendi. Yaz Okulu kapsamında MMO Tepekule Kongre Merkezinde verilen 10 ayrı seminere 92 mühendis katıldı. Yaz okulu programına Şubemiz etkinlik alanındaki üniversitelerden ve Türkiye'deki çeşitli üniversitelerden mezunlar katıldılar.

Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özsakarya, ikinci kez açtıkları yaz okulu programının büyük ilgi gördüğünü belirterek şunları söyledi;

"Gençler mezun olur olmaz, iş aramaya ya da askerlik sürelerini beklemeye başlıyorlar. Bu sürece denk gelen yaz aylarında, gençlere okulda edinemedikleri bazı bilgileri vermek amacıyla yaz okulu açtık. Seminerleri sanayide çalışan deneyimli eğitmenlerimiz verdi. Ücretsiz düzenlenen yaz okulumuzdan bu yıl 92 genç meslektaşımız yararlandı. Seminerlerde İş Kanunu ve Çalışma Yaşamındaki Temel Uygulamalar, Bireysel Kariyer Planlama, ISO 9001-2000 Kalite Yönetim Sistemleri, Satış ve İkna Teknikleri, Yöneticilik Becerilerinin Geliştirilmesi, Problem Çözme Teknikleri, Temel Hidrolik - Pnömatik, Sunum Raporlama Teknikleri ve İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatı konuları yer aldı. Yaz okulu sürecinde 25 üyemiz iş bularak çalışma yaşamına adım atmıştır. Bu sevindirici sonuç, yaz okulumuzun katkısıyla ve insan kaynakları merkezimizin çalışmasıyla gerçekleşmiştir."

Yaz okuluna katılan mühendisler ise programın kendilerine çok yararlı olduğunu söylediler ve Makina Mühendisleri Odasına teşekkür ettiler. Genç mühendisler, yaz okulunda iş yaşamı için gerekli bilgilerin yanı sıra özgüvenlerinin pekiştiğini, hangi sektörde çalışacaklarına karar verdiklerini, işverenlerin mühendislerden beklentilerini ve mühendislerin işyerinde yapabilecekleri hakkında geniş bilgi edindiklerini söylediler.

MMO Yaz Okulu katılımcılarının görüşleri;

Muhammet Özdoğan (2007 Karaaelmas Üniversitesi Mak. Müh.)

İş arama sürecinde moral bulduk. İş güvenliği ve hidrolik konusunda aldığımız eğitimler özellikle çok yararlı oldu. Yaz okuluna katılmak için İzmir'de kaldım. Danışabileceğim yeni arkadaşlar edindim ve değerli bir sertifikanın sahibi oldum. Mühendisliği çoğumuz belki tam bilemeden seçtik ama bundan sonra ne yapacağımızı bilerek davranacağımızdan eminim.

Cankız Altay (2008 Yaşar Üniv. End. Müh.)

İki seminere katıldım. Evde boş oturmaktan çok yararlı bir iş yaptığıma inanıyorum.

Onur Çiftçi (2006- DEÜ Mak. Müh.)

Yaz Okulu, yeni mezunların sanayi hakkında fikir almaları açısından çok yararlı oldu. Deneyimli meslektaşlarımızdan nasıl mühendis olunacağını öğrendik. Yeni mezunlar kararsız. Bu da stres yaratıyor. Ben bu eğitimlerden sonra hangi sektörde çalışacağıma karar verdim. Deneyimsiz olsak da bir güç olduğumuzun farkına vardık. Yaz Okulunda tanıştığımız arkadaşlarla mail grubu kurduk, iletişimi sürdüreceğiz ve ilgi alanlarımızdaki fırsatları birbirimize ileteceğiz. 5-6 arkadaşımızın henüz kurs devam ederken iş buldular. Ben de Yaz Okuluna katılmak için İzmir'e geldim.

Göksel Özer (2008, Süleyman Demirel Üniv.)

Eğitimlerin tamamına katıldım. Hepsinden çok faydalandım. Gelecek programlarda yaz okulu kapsamında fabrika gezileri de düzenlenirse yararlı olacağına inanıyorum.

Onur Kurşunlu (2006, Çukurova Üniv.)

Kendi adıma epey eksiklik olduğunu fark ettim. Kurumsal bir firmaya  gittiğimde aradıklarının ne bilmiyordum. Özellikle iş güvenliği konusunda benden ne isteyebileceklerinin farkına vardım. Bireysel kariyer planlaması programından çok yararlandım. Hangi alanda çalışmak istediğime de yaz okulunda karar verdim.

Tolga Günaltay (1998 CBÜ)

Yaz okulunda insan psikoloji, davranış ve iletişim bilgileri çok ilgimi çekti. İş yaşamına çok sunum yapmadım ancak örneğin sunum teknikleri eğitimi aldıktan sonra kullanabileceğim çok yer olduğunu düşünüyorum.

Havva Aldın (2002, Balıkesir End. Müh.)

Yaz Okulunu çok faydalı buldum. Odamıza ve İnsan Kaynakları Merkezimize çok teşekkür ediyorum. Odamızın bu kadar organize bir kurum olduğunu bilmiyordum. Örgütlü olmak çok güzel. Eğitimlerde odamızı yakından tanıma olanağı buldum. Yeni arkadaşlar edindik. İşsiz olma psikolojisini birlikte yendik. Yaz okulunun bu kadar faydalı olabileceğini de hiç düşünmemiştim. Hocalarımız çok yeterli idiler. Çalışmaların devamını diliyorum.

İkram Taşdemir (İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitmeni)

Temel iletişim, motivasyon, ekip yönetme becerisi bir mühendis için olmazsa olmazlardır. Bilgi ve kuramda ne kadar güçlü olursa olsun yeri geldiğinde çalışanları ve işvereni iş sağlığı ve güvenliği konusunda ikna etmesi gerekebilir. İki yıldır yaz okulunda görev alıyorum. Yaz Okulunun en büyük yararı, işletmeye gitmeden önce işletmeyi fazlaca yaşayan eğitmenlerin deneyimlerini paylaşması olarak görüyorum.