ŞUBEMİZDEN ÜYELERİMİZE COVID-19 BİLGİLENDİRME METNİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

27 Nisan 2020

Şubemiz tarafından, yeni koronavirüs (COVID-19) pandemisi sebebiyle iş yerinde bulaşıcı hastalık riski çalışma mevzuatına dair bir bilgilendirme metni hazırlandı.

Bilindiği gibi Çin’de başlayan ve şu an tüm dünyada ülkesel karantinayı gerektirecek kadar yaygınlaşan koronavirüs salgını, ülkemizde de ciddi seviyelerde etki yaratmaktadır. Bu doğrultuda son 30 gün içerisinde salgının önlenmesi ve kamusal düzenin sağlanması için birçok alanı etkileyen yasal düzenlemeler yürürlüğe girmiştir. Aşağıda yer alan bilgilendirme metninde, yapılan düzenlemelerin çalışma hayatına etkileri ele alınarak hem iş yerinde alınması gereken tedbirler hem de işveren ve işçinin çalışma hukuku açısından hakları ve sorumlulukları değerlendirilmektedir.