TEPEKULE AÇIKHAVA SİNEMASI’NDAN 15. KEZ MERHABA

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

20 Haziran 2018

Şubemiz tarafından gerçekleştirilen Tepekule Açıkhava Sineması Gösterimleri, düzenlenen kokteylle sinemaseverlere 15. kez “merhaba” dedi.

Şubemiz tarafından gerçekleştirilen Tepekule Açıkhava Sineması Gösterimleri düzenlenen açılış etkinliğiyle sezonu açtı. 15 yıldan bu yana her yıl yaz aylarında gerçekleştirilen ve tüm yurttaşlara açık olan gösterimlerin açılış etkinliğinde Olric Band müzik grubu ve Şubemiz Ritim Topluluğu sahne alırken, Şubemiz Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Yaşartekin de bir konuşma yaptı. Yaşartekin konuşmasında, Oda olarak, sosyal ve kültürel faaliyetlerin de tüm insanların, özellikle de kent yaşamının zorluklarıyla karşı karşıya yaşayan yurttaşların vazgeçilmez ihtiyacı olduğu düşüncesinden hareketle çalışmaların sürdürüldüğünü ifade ederek, Tepekule Açıkhava Sineması’nın bugün İzmir’de kendi türünde tek yerleşik örnek olduğunu belirtti. Yaşartekin, İzmir’deki açık hava sinemalarının hepsinin, piyasanın acımasız çarkları arasında yok olup gittiğini ifade ederek, “Sinemaseverler de, yegâne sosyalleşme alanı olarak gösterilen alışveriş merkezlerindeki sinemalara mahkûm hale geldi. Buna bağlı olarak, yeni nesillerin zihninde alışveriş, tüketim ile sinema arasında maalesef sıkı bir ilişki kurulur oldu” diye konuştu. Yaşartekin, “Özellikle, sanatsal üretimin türlü yöntemlerle kısıtlandığı, sanat yapmanın neredeyse suç olarak görüldüğü, yurttaşların sanatsal faaliyetleri takip etmek için bütçelerinden pay ayıramaz hale geldiği, sanatın ticaretle, piyasayla böylesine iç içe geçtiği bir dönemde bu anlayıştan tamamen kopuk bir çalışma yürütmek, hem sanatı ve sanatçıyı savunmak hem de tüm yurttaşların sinemaya ücretsiz erişimlerini sağlamak bize büyük mutluluk veriyor” dedi. Yaşartekin ayrıca, genel seçim ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinerek, “Yurttaşlarımızı emekten, demokrasiden, adil bölüşümden, toplumsal barıştan yana adaylara destek olmaya, oy vermeye, bununla da kalmayıp iradelerini yansıtan oylarına sahip çıkmak adına sandık başındaki yerlerini almaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yaşartekin’in konuşmasının ardından sinema gösterimleri, yönetmenliğini Fatih Akın’ın yaptığı Paramparça filminin gösterimi ile başladı. Sinemada ilk gösterim, yağışlı hava nedeniyle salonda yapıldı.

6 Eylül 2018 tarihine kadar devam edecek olan gösterimlerde 10 film, 3 belgesel film ve çocuklar için animasyon filmler izleyicilerle buluşacak. Gösterimlerin, tüm yurttaşlarını katılımına açık ve ücretsiz olduğu sinemada, animasyon film gösterimleri Pazartesi günleri, diğer gösterimler ise Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri saat 21.15’te gerçekleşecek.

Detaylı gösterim programına BURAYA TIKLAYARAK ulaşabilirsiniz.