TESİSAT MÜHENDİSLERİNİN EN BÜYÜK BULUŞMASI BAŞLADI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

17 Nisan 2019

Odamız adına Şubemiz yürütücülüğünde düzenlenen 14. Ulusal Tesisat Mühendisliği Kongresi ve teskon+SODEX Fuarı, düzenlenen açılış etkinliğiyle başladı.

Odamız Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi Anadolu Salonu’nda düzenlenen açılış etkinliğinde Wheel Chair Dance Project Tekerlekli Sandalye Dans Grubu sahne aldı. Etkinliğin ilk konuşmasını Şubemiz Başkanı Yüksel Yaşartekin yaptı. Yaşartekin konuşmasında, TESKON ile tesisat mühendisliği alanının çok kapsamlı bir alan olduğunun geniş kesimlere kabul ettirildiğini ifade ederek, Teskon 2019’da belirlediğimiz ‘Mekanik Tesisatta Gerçekler ve Gelecek’ teması ile, gerçekliğimizi bilerek geleceğimizi kurgulamayı hedeflemekteyiz. Mekanik tesisat alanında bugüne kadar yapılan tasarımlar ve ortaya çıkan uygulamalar arasında ciddi çelişkiler olduğu gerçekliğini bu alanda çalışan mühendisler ve mimarlar olarak bizler bilmekteyiz” dedi. Yaşartekin’in ardından söz alan kongre Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Güngör ise kongre içeriğine ilişkin bilgilendirmede bulunarak, TESKON’daki bilgi birikiminin bir sonucu olan “İklimlendirme Terimleri Sözlüğü”nün çok yakında sektöre kazandırılacağını belirtti. Hannover Messe Fuarcılık A.Ş. Sodeks Fuarları Direktörü Toros Utku da konuşmasında, kongreye paralel olarak gerçekleşen teskon+SODEX Fuarı’na 100’e yakın firmanın katıldığını dile getirerek, “Türkiye ekonomisinin en hızlı büyüyen sektörlerinden biri olan iklimlendirme sektörü için ciddi bir potansiyel taşıyan Ege Bölgesi’nde, işletmelerin nitelikli bir fuarda tüm potansiyelini sergileyebilmesine büyük önem veriyoruz” dedi.

Utku’nun ardından söz alan Türk Tesisat Mühendisleri Derneği Başkanı Dr. Kemal Gani Bayraktar, sektörün sorunları üzerinde durarak, TESKON vasıtasıyla bu sorunların çözümüne ilişkin fikirler üretileceğine inandığını ifade etti. Bir diğer konuşmacı olan Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener, Ulusal Tesisat Mühendisliği Kongrelerinin ilk günden bu yana meslektaş birlikteliğinin, öğrenmek ve öğretmek isteyen meslektaşların heyecanının zirvesi olduğuna işaret ederek, “26 yıldan bu yana tesisat mühendisliği alanındaki bütün gelişmeleri ele alan kongremiz, bu kez de kapsamlı programı ile kendisini yine daha aşmış bulunuyor” dedi. Mekanik tesisat alanında bugüne kadar yapılan tasarımlar ve uygulamalar arasında ciddi çelişkiler olduğu gerçekliğini, bu alanda çalışan mühendislerin ve mimarların yakından bildiklerini dile getiren Yener, “Dünyadaki genel eğilimleri gözeterek, akıllı şehir, bina ve evlerde enerji verimliliği, güvenlik ve dijitalleşme, akıllı ürün sistemleri ve nesnelerin interneti kavramları üzerinde daha fazla durmamız gerekiyor. Nesnelerin internetinin mekanik tesisat sistemlerindeki uygulamaları ve kullanımı ile, sistemlerin gerçek zamanlı izleme, kestirimci bakım, uzaktan tespit, toplam kontrol edilebilirlik, sistem uyarlanması gibi etkileri daha da önem kazanıyor. Kongremizin bilimsel, mesleki, sektörel gerekliliklere işaret eden, sorunları çözümleriyle birlikte ortaya koyan; üretken, verimli, paylaşımcı bir atmosferde geçmesini diliyorum” şeklinde konuştu. Açılış etkinliğinde son konuşmacı TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz oldu. Koramaz, TESKON’un, “mühendislikte uzmanlık” kavramının gelişmesine ve yerleşmesine büyük katkıları olduğunu vurgulayarak, “Kongrelerimizde üretilen, paylaşılan bilgi ve teknoloji, 26 yıldır meslek alanımızın ve sektörün gelişmesine, halkımızın daha sağlıklı, planlı, güvenli, temiz mekânlar ve kentlerde yaşamasına hizmet etmektedir. Tesisat kongrelerimizin temel amacı tesisat mühendisliğinin ülkemizdeki gelişimine katkı sağlamaktır” dedi.

Konuşmaların ardından etkinlik, kurum temsilcileri tarafından açılış kurdelesinin kesilmesi ile sona erdi.

14. TESKON ve teskon+SODEX Fuarı, 20 Nisan 2019 tarihine kadar Odamız Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde devam edecek.