TESİSAT SEKTÖRÜNDE YENİ GELİŞMELER, UYGULAMALAR VE EĞİLİMLER KATILIMCILAR TARAFINDAN MASAYA YATIRILDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

02 Mayıs 2019

Teskon 2019’un üçüncü günü Ali Metin Duruk yönetiminde gerçekleştirilen “Tesisat Sektöründe Yeni Gelişmeler, Uygulamalar ve Eğilimler” konulu forum seyircilerin de katılımıyla interaktif olarak gerçekleşti.

Forumda, forum yöneticisi Ali Metin Duruk, konu hakkında bir açılış yaptıktan sonra sözü salona verdi. Duruk, konuşmasında şunları söyledi:

“Dünyada teknolojik olarak bir devrim gerçekleşiyor. Dijitalleşme, nesnelerin interneti, Endüstri 4.0, sanal gerçeklik ve yapay zekâ gibi çeşitli adlar, çeşitli tanımlarla yeni gelişmeler gündemdeki yerini artırıyor. İklimlendirme sektörümüzün, dünyada yaşanan değişim ve gelişime paralel olarak kendini yenilemek ve sürece adapte olmak için teknoloji ile entegre bir anlayışla geleceğini kurgulaması gerekmektedir. Halen ülkemizde ekonomik koşullar, üretim sorunları ve AR-GE’de eksiklikler yaşanırken sektörümüzün dünyada yeni oluşan kavramları geliştirici yönde tavır sergilemesi ve örgütlenmesi kaçınılmaz. Yerli sektörümüzün çoğunlukla kobilerden oluştuğunu göz önünde bulundurduğumuzda çeşitli işbirlikleri, yapılanma ve dayanışma içinde dünya piyasası içinde kendisine yer bulabilecektir.

Sektörümüzde yaşanan gelişmelerin kongremizde olduğu gibi çeşitli bilimsel platformlarda da tartışılması gerekmektedir.  Bu özetlediğimiz sorunların yanında Türkiye iklimlendirme sektörünün yaşadığı sorunları tasarımcı, imalatçı, uygulamacı, dağıtıcı gözüyle ‘eksiklerimiz neler’, ‘önceliklerimiz ne olmalı’, ‘sorunlar nasıl çözülür’ gibi başlıklarda tartışmak için bu forumu gerçekleştiriyoruz. Yani Tesisat Sektöründe Yeni Gelişmeler, Uygulamalar ve Eğilimler şeklinde geniş bir konu. Derneklerimize, vakıflarımıza ve odalarımıza büyük görevler düşüyor. Eğitimlerin, sınavların ve belgelerin mutlaka dijitalleşmesi lazım. Hepsi için hazırlıklara başlamamız gerekiyor.”

Daha sonra söz alan katılımcılar, forumda internet bağlantısının gelişimi, sektörün genç mühendislerden beklentileri, akademik olarak etkinliklerin üniversite hocalarına katkıları, derneklerin kaynak oluşturma çalışmaları, ülkemizin geleceği yakalayabilmesi için yapılması gereken çalışmalar, yaşanan sıkıntıların kök nedenleri, sanayi devrimleri ve toplumsal yaşamın değişimi, depolanan bilginin kullanılır hale getirilmesi, bilişim alanında aplikasyon ve yazılımların ülkemizde geliştirilmesi için yapılabilecek çalışmalar gibi konulaa değinerek görüşlerini paylaştılar.

Panel haberi için tıklayınız >>>>>