THM KOROMUZDAN AZERBAYCAN MAHNILARI KONSERİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

31 Mayıs 2022

Şubemiz Türk Halk Müziği Korosu, “Azerbaycan Mahnıları” konseri ile dinleyicilerle buluştu.

Odamız Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi Anadolu Salonu’nda 31 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleşen Azerbaycan Mahnıları konseri öncesinde Şubemiz Başkanı İlkin Boz bir konuşma yaptı. Boz konuşmasında, “Kurulduğu günden bu yana Anadolu’nun renklerini sizlerle buluşturan, kardeş halkların kültürlerine ve seslerine aracı olmaya çalışan koromuzun bugünkü konseri ile yine bir kardeş halkın, ülkenin, Azerbaycan’ın kültürünü sizlere en güzel şekilde yansıtacağına inanıyoruz” dedi. Şubemizin, meslektaş sorunlarını toplum sorunlarından ayırmayan bir meslek örgütü olarak sosyal ve kültürel etkinliklerini, topluma karşı sorumluluğunun bir parçası olarak gördüğünü ve bu motivasyonla sürdürdüğünü ifade eden Boz, “Bu çalışmaların sizlerin ilgisine paralel olarak devam edeceğine, büyüyüp gelişeceğine inanıyor, ilginiz için sizlere teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Boz’un konuşmasının ardından, Çağdaş Azerbaycan Kültür Derneği’nin destekleriyle gerçekleşen konsere geçildi. Yaklaşık 35 kişiden oluşan koro, konserde birçoğu yaygın şekilde bilinen Azerbaycan türkülerinin bir araya geldiği repertuvarla sahne alırken, konuk sanatçı Arzu Kurbani de konserin son bölümünde seyircilerle buluştu. Azerbaycan halk danslarından da bir kesitin sunulduğu konseri, yaklaşık 500 kişi izledi.