THM KOROMUZ’DAN İSTANBUL’DAN RUMELİ’YE TÜRKÜLERLE RAMAZAN EĞLENCESİ KONSERİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

30 Mayıs 2018

Şubemiz Türk Halk Müziği Korosu'nun 29 Mayıs 2018 tarihinde gerçekleştirdiği konsere Rumeli Tapani Orkestrası ve Üsküp Halk Oyunları Grubu katılırken, Murat Mataracı da konuk solist olarak katkı koydu.

Şubemiz Türk Halk Müziği Korosu, 29 Mayıs 2018 tarihinde “İstanbul’dan Rumeli’ye Türkülerle Ramazan Eğlencesi” isimli konserle sahne aldı. Odamız Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi Anadolu Salonu’nda gerçekleşen konserde açılış konuşmasını yapan Şubemiz Yönetim Kurulu Başkan Vekili Melih Yalçın, koronun bu konser ile geçmişte sıklıkla karşılaştığımız ve toplumun bir araya gelme alanlarından olan, ancak son yıllarda artık tarihe karışmamaya yüz tutan Ramazan eğlencelerini hatırlatmayı amaçladıklarını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bilindiği üzere Şubemiz, yıllardan bu yana mesleki faaliyetlerinin yanında sosyal ve kültürel etkinliklere verdiği önemle de bilinir oldu. Açıkhava sinemamız, ritim topluluğumuz, halk oyunları topluluğumuz ve korolarımız üyelerimizden ve İzmirlilerden büyük ilgi görmekte. 15 yıldan bu yana yaz aylarından devam eden açıkhava sineması gösterimlerimizin 19 Haziran 2018 tarihinde başlayacağını buradan size müjdelemek ister, hepinizi sinemamızda ağırlamayı dilerim.

Biz de meslektaş sorunlarını toplum sorunlarından ayırmayan bir meslek örgütü olarak bu etkinlikleri topluma karşı sorumluluğumuzun bir parçası olarak görerek sürdürmekteyiz. Bu çalışmaların sizlerin ilgisine paralel olarak devam edeceğine, büyüyüp gelişeceğine inanıyor, ilginiz için sizlere teşekkür ediyoruz.

Bildiğiniz üzere 24 Haziran 2018 tarihinde ülkemizin kaderini yakından etkileyecek iki tercih ile karşı karşıya kalacağız. Hem genel seçimler hem de cumhurbaşkanlığı seçimleriyle, ülkemizin önümüzdeki yıllardaki gidişatına kendi ellerimizle karar vereceğiz. Seçime giderken, ekonomik göstergeler de ortaya koyuyor ki, Türkiye’nin bir avuç zengini daha zengin, milyonlarca yoksulu daha yoksul yapan yağma ve talan politikalarına dayanacak gücü kalmadı. Ekonomik darboğaza toplumsal yaşama yönelik baskılar da eklenince, toplum adeta soluk alamaz hale geldi. Bu nedenle 24 Haziran’dan sonrası biraz olsun soluk almak, demokratikleşmedeki geriye gidişi durdurmak adına bizler MMO İzmir Şubesi olarak yurttaşlarımıza emekten, demokrasiden, adil bölüşümden, toplumsal barıştan yana adaylara destek olma, oy vermekle kalmayıp iradelerini yansıtan oylarına sahip çıkmak adına sandık başındaki yerlerini almaya davet ediyoruz.

Sözlerimi tamamlarken, bu etkinliğin sizlerle buluşması için büyük emek veren Koro Şefimiz Sayın Vildan Turan ve Orkestra Şefimiz Çağdaş Akıncı’ya, koristlerimize, saz üstatlarımıza, bu etkinliğin organizasyonuna emek veren arkadaşlarımıza, konserimizin gerçekleşmesi için destekte bulunan Proda Enerji’ye, ACD İnşaat’a ve Ali Usta Oltu Kebap’a sunumlarından dolayı Sayın Hamit Demirhan’a, bu güzel akşamda konuğumuz olan sizlere teşekkürlerimi sunuyor, keyifli bir akşam diliyorum."

Yalçın’ın’in konuşmasının ardından Şef Vildan Turan yönetimindeki konserine başlayan koro, konserin ilk bölümünde İstanbul ve Rumeli bölgesinden geniş bir repertuar ile seyircilerle buluştu. 500’den fazla kişinin izlediği konserin ikinci bölümünde ise konuk sanatçı Murat Mataracı, Rumeli Tapani Orkestrası eşliğinde gene Rumeli şarkılarını seslendirirken Üsküp Halk Dansları Ekibi de usta eğitmen Turgay Gül yönetiminde şarkılara gösterileriyle eşlik etti.

Konserin ardından emeği geçen ve katkı koyan isimlere çiçek ve plaketlerle teşekkür edildi.