ÜYELERİMİZLE GELENEKSEL GECEDE BULUŞTUK

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

03 Aralık 2018

Odamızın 64. kuruluş yıl dönümü, Geleneksel Kuruluş Yıl Dönümü yemeği ile kutlandı.

Odamız Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi İzmir Salonu’nda 1 Aralık 2018 tarihinde gerçekleşen yemeğe yaklaşık 500 üyemiz katılırken, gecenin açılış konuşmalarını Şubemiz Başkanı Yüksel Yaşartekin ve Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener yaptı. Yaşartekin konuşmasında, 64. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Odamızın, 110 bini bulan üye sayısı ile Türkiye’nin en büyük meslek örgütlerinden biri olduğunu ifade ederek, “Mesleki sorunlarımızın, ülkemiz ve halkımızın sorunlarından ayrı tutulamayacağı ilkesiyle, yaşamakta olduğumuz sorunlara yönelik eleştiri ve görüşlerimizi emek ve demokrasi güçleri ile birlikte halkımızla paylaşıyoruz” dedi. Türkiye’nin öncelikli sorununun demokrasi sorunu olduğunu ifade eden Yaşartekin, emeğin, doğanın, kentin bu yağmasına dur diyenlere, demokrasi, barış, özgürlük diyenlere ise bu yağmanın devamı için baskı ve zorbalık uygulandığını söyledi. Mühendis, mimar ve şehir plancılarının, yaşanan ekonomik krizden en fazla etkilenen kesimler arasında yer aldığını belirten Yaşartekin, “Gerek kamuda gerek özel sektörde her türlü mühendislik hizmetlerini, planlama, projelendirme, uygulama ve denetleme işlerini yürüten tüm meslektaşlarımız krizden olumsuz biçimde etkilenmektedir. Meslektaşlarımız, ülkemizdeki kriz ortamının yarattığı pahalılık, geçim sıkıntısı ve borçlanma gibi ortak sorunlardan etkilendiği gibi, mesleğimize özgü sorunlarla da boğuşmak zorunda kalmaktadır” diye konuştu. Yaşartekin’in ardından söz alan Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener ise, Odamızın kamusal sorumlulukla yürüttüğü mesleki denetim, periyodik kontrol ve diğer mesleki etkinlikler ile kamuoyunda saygın bir konuma ulaştığını vurgulayarak, “Odamızın kuruluşunda 902 olan üye sayımız bugün 110 bine ulaşmıştır. Türkiye genelinde 18 Şubemiz, 97 İl-İlçe Temsilciliğimiz, 7 Mesleki Denetim Büromuz, 1.500’ü aşan işyeri temsilciliğimiz, 116 noktada Meslek İçi Eğitim Merkezlerimiz, 8 ayrı uygulamalı eğitim merkezimiz, akredite onaylanmış kuruluşlarımız, 711 çalışanımız; ülkemizin dört bir yanında düzenlediğimiz onlarca kongre, kurultay, sempozyum; binlerce kurs, seminer, söyleşi, panel etkinlikleri ile büyük bir örgütlülüğe ulaşmış durumdayız” dedi. Yener, TMMOB ve TMMOB’ye bağlı odaların, Anayasaya ve kuruluş yasamıza aykırı olarak, kamusal mesleki sürecin dışına itilmeye çalışıldığını vurgulayarak, “Bugün ülkemiz mühendisleri olarak, sanayisizleşme sürecinin, özelleştirmelerin, fason-taşeron üretimin, güvencesiz çalışma koşullarının, eğitimdeki nitelik aşınmasının ve işsizliğin getirdiği olumsuz sonuçlarla karşı karşıyayız. Bütün bu nedenlerden ötürü örgütlülüğümüzü ve meslek alanlarımızı koruma ve genişletme mücadelesi vermek ve geleceğe taşımak için birbirimize destek olmak, dayanışmak zorundayız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, MMO İzmir Şubesi’nde çalışan ve 2018 yılı içinde emekli olan çalışanlara ve meslekte 25., 40., 50. ve 60. yıllarını dolduran üyelere plaketleri sunuldu. Yaklaşık 500 üyenin katıldığı gece, Son Dakika müzik grubunun şarkıları ile devam etti. Geceye, CHP İzmir Milletvekili Kâni Beko ve HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni de katıldı.