YANGIN SEMPOZYUMU VE SERGİSİ, 29-30 EYLÜL 2022 TARİHLERİNDE GERÇEKLEŞECEK

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

18 Ağustos 2022

29-30 Eylül 2022 tarihlerinde düzenlenecek olan Yangın Sempozyumu ve Sergisi öncesinde bugün bir basın toplantısı gerçekleştirildi.

Uluslararası Katılımlı Yangın Sempozyumu ve Sergisi, 29-30 Eylül 2022 tarihlerinde Şubemiz ile İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, Kimya Mühendisleri Odası Ege Bölgesi Şubesi, Mimarlar Odası İzmir Şubesi, Peyzaj Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ve Tekstil Mühendisleri Odası İzmir Şubesi birlikteliğinde gerçekleştirilecek. Sempozyum öncesinde Odamız Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında ilk sözü alan Şubemiz Yönetim Kurulu Başkanı İlkin Boz, daha önce düzenlenen Yangın Semineri’nin, yangın konusunun daha kapsamlı işlenmesi doğrultusunda 2021 yılında sempozyuma dönüştürüldüğünü ve kapsamının her yıl genişlediğini ifade ederek, “Sempozyumumuz, geniş çaplı işbirliğimizin de etkisiyle bugün uluslararası katılımlı bir etkinlik olma özelliği taşıyor. Bu yıl da sempozyum ve sergimizin en az geçtiğimiz yıllardaki kadar ilgi göreceğine, bildiri sunumlarının yangın alanındaki çalışmalara önemli katkı sunacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Boz’un ardından söz alan İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı İsmail Derse, sempozyumun, konunun ilgililerini bir araya getireceğini belirterek, “2018 yılında seminer olarak düzenlenen ilk etkinliğimize, tüm paydaşların bir araya getirilmesi ile çeşitli İl ve İlçe İtfaiye Müdürleri ve personellerinin yanı sıra 1.360 kişilik geniş bir katılımcı grubu kayıt yaptırmıştı. Bu yıl da sempozyumda 30 bildiri sunumu ve 1 panel gerçekleşecek. Katılımcıların hem bilgilenmesini, hem teknolojik gelişmeleri takip etmesini sağlarken bir yandan da ihtiyaçları dâhilinde gerekli görüşmeleri gerçekleştirme zemini olması hedeflenen sergiye, yangın ve deprem alanında çalışan kamu kurumları ve özel sektörden katılım olması hedeflenmektedir” diye konuştu. Derse, sempozyumda temel olarak yangın önleme, denetleme, eğitim ve söndürme konuları üzerinde durulup bu konular üzerinde çalışma yürüten akademisyenler ve alanında uzman kişilerin sunumlarını gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

Odamız Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleşecek sempozyum ve sergiye ilişkin detaylı bilgi, www.yanginsempozyumu.org adresinde yer alan web sayfasından alınabilecek.