ÖĞRENCİ KURULTAYI 21 ŞUBAT 2007 DE YAPILDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Kayseri Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

21 Şubat 2007

Şubemiz yerel öğrenci kurultayı 21 Şubat 2007 tarihinde saat:09.00 da Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Şubemiz yerel öğrenci kurultayı 21 Şubat 2007 tarihinde saat:09.00 da Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. 10 Mart 2007 tarihinde Ankara Cebeci kampüsü Avrupa Toplulukları Uygulama ve Araştırma Merkezinde, Oda Genel Merkezimiz tarafından gerçekleştirilecek olan Öğrenci Üye Kurultayı 2007 'e hazırlık çalışmaları kapsamında Yerel II. Öğrenci Kurultayı Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda 21 Şubat 2007 tarihinde yapıldı. Kurultay, Şube Yönetim Kurulu, , Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kerim GÜNEY, Yüksekokul Müdürleri ve Öğretim Üyelerinin yanı sıra 250'e yakın öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra Şube başkanı Ali ALKAN açılış konuşmasını yaptı. ALKAN,

"Çok kıymetli hocalarım, değerli öğrenci arkadaşlarım ve basınımızın güzide mensupları hepiniz hoş geldiniz. Sözlerime son yıllarda sloganlaştırdığımız bir sözle başlamak istiyorum.

"Mühendislik meslek değil, bir yaşam tarzıdır". Bu sözü iyi anlamak ve yaşamımızda hayata geçirmemiz gerekiyor. Bununda yolunun E.Ü. Mühendislik Fakültesinden geçtiğini düşünüyorum. Çünkü, E.Ü.Mühendislik Fakültesi hocalarımızdan çalışan personeline ve öğrencilerine kadar, tamamının vizyon ve misyon sahibi olduğunu çok iyi biliyorum. Vatanı, memleketi, milleti, ailesine fayda sağlamak katkı koymak adına özveriyle çalışan hiçbir fedakarlıktan kaçmayan ölçüleri, değer yargıları olan ilim adamları ve personelleri olan bir fakültemiz var tabi ki bu kişilerin yetiştirdiği öğrencilerde aynı vasıfları taşıyan insanlar olacaktır, hocalarımızı mutlu eden unsurda öğrencisinin bilgili, becerikli, başarılı vatan ve millet sevgisine sahip kişilikli, dürüst ve donanımlı olmasıdır. Bir mühendislik öğrencisinin ideali de ailesine layık faydalı bir evlat hocalarına layık çalışkan, başarılı, efendi dürüst bir öğrenci, vatanına ve milletine, memleketine layık üretken, bilgili, donanımlı bir mühendis olmaktır.

Genç nüfusa sahip bir ülkenin ve milletin mensupları olarak sorumluluklarımızın bilincinde olarak bilim ve teknoloji çağında ülkemizi gelişmiş ve kalkınmış ülkeler arasında lider yapmak istiyorsak yılmadan usanmadan çalışmak ve başarılı olmak mecburiyetindeyiz. Bunun yolu da sahiplenmekten geçmektedir. Aydın kişiler olarak bizde ülkemize ve milletimize sahip çıkmaktayız." diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra sırası ile Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kerim GÜNEY,

Bozok Üniversitesi Rektör Vekili ve şube eski başkanımız Prof. Dr Mustafa İLBAŞ

Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr. İbrahim UZMAY kısa birer konuşma yaptılar.

Konuşmalarından ardından 20 dakikalık oda tanıtımını ve makine mühendisliğini anlatan sinevizyon gösterisi yapıldı. Sinevizyon gösterisi ardından da öğrenciler tarafından hazırlanan bildiri sunumlarına geçildi.

Sunulan Bildiriler ;

Mahmut ÇOŞKUN "MÜHENDİSLERİN VE MÜHENDİSLİK ÖĞRENCİLERİNİN TOPLUMSAL ROLÜ "

Selim SOYLU, " ÜNİVERSİTELERDE YAŞAM"

Onur ERDİ, " YARININ MÜHENDİSLERİ VE GELECEK"

Serdar DOBUR, "MÜHENDİSLİK EĞİTİMİ NEREYE GİDİYOR"

Mustafa GÜMÜŞ, " ÜNİVERSİTELERİN TOPLUMSAL ROLÜ"

Bildiri sunumları sonunda Şube Başkanı Ali ALKAN tarafından sunumculara katkı ve katılımlarından dolayı plaket takdim etti.