ŞUBE BAŞKANI SÜLEYMAN VAROL'UN 10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ İLE İLGİLİ MESAJI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Kayseri Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

10 Aralık 2021

Bugün, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda kabul edilişinin 72. Yıl dönümünü yaşamaktayız.

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesine göre ‘’ Bütün insanlar hür, haysiyet ve haklar bakımından eşit doğarlar.’’ ilk maddede yer almaktadır. Bu maddeye göre İnsan hakları, kısaca anlam itibariyle sırf insanın, insan olması nedeniyle sahip olduğu haklardır. Irk, dil, din, cinsiyet ayrımı yapmadan bütün insanlar eşit haklara sahiptir.

İnsan hakları, uzun zamandan beri Türkiye’nin gündeminde ilk sıraya yerleşen konular arasında yer almaktadır. Her ne kadar İnsan hakları batıda ortaya çıkmış gibi görünse de aslında batı ülkelerinde 19. Yüzyılda anayasalarının ortaya çıkması ile kabul edilmeye başlanmıştır. Oysaki İslam ülkelerine baktığınız zaman insan haklarının değişmez kuralları olan hürriyet, eşitlik ve adalet İslamiyet’in başlangıcından itibaren kutsal metinlerde yer almaktadır. ‘’ Yer ve gökler adaletle ayakta durmaktadır.’’ Sözüyle Peygamber Efendimiz adaletin önemini bizler için vurgulamıştır.

Bu duygu ve düşünceler ile 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nü kutluyor, bu anlamlı günün tüm insanlığa barış, huzur ve adalet getirmesini temenni ediyorum.