ŞUBEMİZ TARAFINDAN ''YANGIN YÖNETMELİĞİ SEMİNERİ" DÜZENLENDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Kayseri Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

12 Mayıs 2008

Şubemiz tarafından 08-09 Mayıs 2008 tarihlerinde "Yangın Yönetmeliği Semineri" düzenlendi.

Şubemiz tarafından 08-09 Mayıs 2008 tarihlerinde "Yangın Yönetmeliği Semineri" düzenlendi.

Bu Seminerde, 27 Aralık 2007'de Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren, "Binaların Yangından Korunması Hakkındaki Yönetmelik'in tanınması, ayrıntılı olarak bilinmesi, uygulama güçlüklerinin aşılması hedeflendi. Böylece, Kayseri'nin gerek yasal mevzuata uygun, gerekse yangın güvenliği yönünden yeterli ve çağdaş gereklere sahip bir yapılaşmaya kavuşması amaçlandı.

Seminere Eğitimci olarak, Karina Tasarım ve Danışmanlık Şirketi Genel Müdürü Aydın ÖZKAYA ve tasarım mimarı Sibel SARIKAYA katıldı.

Kıymetli meslektaşlarım,

Değerli konuklar ,

Odamızın düzenlemiş olduğu "Yangın Yönetmeliği" konulu seminere hoş geldiniz diyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum. 

Bildiğiniz gibi Odamızda Yangın konusunu da kapsayan Tesisat alanında faaliyetler göstermekteyiz. Projelerin onayının yanı sıra eğitimler düzenleyerek, üyelerimizi yetkili mühendis olarak belgelendirmekteyiz, seminerimize üyelerimizle birlikte, belediyelerdeki ilgili personelleri, diğer meslek odaları mensuplarını ve kamu kurum kuruluşların sorumlularını davet ederek yönetmelikle ilgili bilgilendirmeyi ve uygulanmasını sağlamayı amaçlıyoruz.

Değerli konuklar bilindiği üzere Binaların Yangından korunması hakkındaki ilk yönetmelik 12.06.2002 tarih ve 2002/4390 sayı ile resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Tüm ülkeyi kapsayacak şekilde hazırlanan bu yönetmelik, ülkemizde yangından korunma ve yangınla mücadele alanında bir dönüm noktası olmuştur. Bu yönetmelikle vatandaşlarımızın yangına karşı can güvenliğinin sağlanması güvence altına alınmış, tüm yapılarda alınacak önlemler belirlenmiştir.

Yönetmeliğin yayın tarihinden sonra geçen süre içerisinde uygulamada karşılaşılan problemlerin giderilmesi ve AB standartlarına uyum sağlaması amacıyla yönetmeliğin revizyonu çalışmalarına başlanmıştır.Revize edilmiş yönetmelik "Binaların Yangından Korunması Hakkındaki Yönetmelik" beş yıllık bir aradan sonra 27.11.2007 tarih ve 2007/12937 sayı ile resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.

Bu yeni yönetmelikle her şeyden önce yangın olgusu esas alınmış, bu ilkeler doğrultusunda ilk önce yangının çıkmaması, erken müdahale ve can kaybı olmadan bu afetten kurtulma amaçlanmıştır. 2002 yönetmeliğindeki kargaşaya neden olan kavramları sadeleştirilmiştir. Binalarda kullanılan yapı malzemeleri yangın sınıfları ön plana çıkmıştır. Projelerin tasarım aşamasından, uygulama aşamasına kadar olan bölümü ile bina işletme aşamasındaki tüm yetki ve sorumluluklar ortaya net olarak konulmuştur.

Değerli misafirler, iki gün sürecek yangın yönetmeliği seminerinde bilgilerini, tecrübelerini bizlerle paylaşacak olan KARİNA Tasarım ve Danışmanlık Şirketi Genel Müdürü Aydın ÖZKAYA ve Sibel SARIKAYA' ya davetimizi kabul edip geldikleri için teşekkür ediyorum. Seminerin faydalı geçeceğine inanıyor, amacına ulaşmasını temenni ediyor, hepinize saygılar sunuyorum.