64.YIL KURULUŞ YILDÖNÜMÜ PLAKET TÖRENİMİZ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Kocaeli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

01 Aralık 2018

Odamız kuruluşunun 64. yılı Plaket Töreni kutlamaları izmit TRPY BY WYNDHAM Otelinde 180 üyemizin katılımı ile gerçekleştirildi. Gecemize TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Bedri TEKİN, İl Koordinasyon Kurulu Oda Başkanları, MMO Onur Kurulu ve Denetleme Kurulu Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve Basın Mensupları katıldı. 

Gecede Şube Yönetim Kurulu Başkanımız Murat KÜREKÇİ konuşma yaparak Plaket Törenimizi başlattı. 

 

Şb.Başkanımız Murat KÜREKÇİ konuşması; 

 

Sevgili meslektaşlarım, Çok değerli eş ve aileleri,

Değerli MMO Dostları,

Basınımızın değerli emekçileri, hepinizi MMO Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu ve şahsım adına sevgiyle, dostlukla selamlıyorum.

Hoşgeldiniz…

Öncelikle Meslekte 50., 40. Ve 25. yılını doldurarak aramızda bulunan siz değerli meslektaşlarımızı şimdiden kutluyor; sevdiklerinizle birarada sağlıklı, mutlu ve uzun bir yaşam diliyorum.

Meslek yaşamınızda bugüne kadar biriktirdikleriniz; başta ailelerinizle-dostlarınızla paylaştıklarınız, üretime-sanayileşmeye-kentimize ve ülkemize kattıklarınız ve  tüm değerler için sizlere sonsuz teşekkürler…

Odamızla her yan yana duruşunuz, tüm üyelerimiz için sizin tarafınızdan biz oda temsilcilerine verilmiş adeta bir nişane, adeta bir onur belgesi olarak durmaktadır. İyi ki Odamız var, iyi ki siz değerli meslek büyükleri var ve iyi ki birlikte durmaya devam ediyoruz. Birlikteliğimizin devam edeceğinden ise hiç kuşkum yok.

Yanı başımızdan eksik olmayan, omuz başımızda bulduğumuz, hiçbir zaman yalnız olmadığımızı anlatan, bizi biz yapan, ideallerimizi, geçmişimizi paylaşan, geleceğe dair umutlarımıza ortak olan, dinleyen, bize değer veren-değer katan, sevinçlerimizi ve bir o kadar da üzüntülerimizi paylaşan değerli dostlar…

Birçoğunuzun bildiği üzere bu plaket törenimizi, bu yıl kuruluşunun 64 üncü yılı kutlanan “Oda Geleneksel Gece Yemeği” ile birlikte yapacaktık. Ancak Şube çalışanımız ve dostumuz Sevgili Özlem Polat’ı daha geçen cumartesi sonsuzluğa uğurladık. Bir değerini yitiren bizler büyük bir üzüntü içerisindeyiz. Acı kaybımız nedeniyle “Geleneksel Gece Yemeği” kısmını iptal ettik. Sizler de bu kararımıza uydunuz; acımıza ortak oldunuz; anlayış gösterdiniz. Bir aile olduğumuzu hep birlikte göstermeye çalıştık. Bu süreçte, bir kez daha anladık ki, iyi ki Makine Mühendisleri Odası var; iyi ki TMMOB var; iyi ki TMMOB dostları var. Sevgili Özlem’i ve anılarını, bizlere kattıklarını unutmayacağız.

Değerli meslektaşlarımız, sevgili konuklar;

Bizler, en az mesleğimize ve meslektaş sorunlarımıza sahip çıktığımız kadar, kentimiz ve ülke sorunlarına da sahip çıkarak çözüm yolları üretmeye devam etmekteyiz. Bu ülkenin kaynaklarından edindiğimiz mesleğimizden aldığımız sorumluluğu, yine meslektaşlarımıza, meslek alanlarımıza ve halkımıza karşı bir borç olarak tanımlar ve bu yönde mücadele ederiz. Bir kez de buradan; içinde bulunduğumuz kriz süreci dahil olmak üzere, insan ve doğaya karşı saygıyı referans alan, sanayileşen, üreten, demokratikleşen bir ülke özlemimizi sizlere de ifade ediyorum.

Sevgili meslektaşlarım;

Sizlere, mutlu yaşanılası bir kent, demokrasinin hakim olduğu yaşanılası bir ülke, barış-kardeşlik-özgür yaşanılası bir dünya özlemiyle; meslekte onurla geçen 50. Yılınızı, 40. Yılınızı ve 25. Yılınızı ayrı ayrı kutlar; sağlıklı, huzur ve mutluluk içinde, meslek ve odamız ile iç içe nice nice yıllar diler; sevgi ve saygılarımı sunarım.

Murat KÜREKCİ

TMMOB Makina Mühendisleri Odası

Kocaeli Şube Yönetim Kurulu Başkanı