ENDÜSTRİDE FLANŞ HAZIRLAMA VE SIKMA (TORKLAMA) EĞİTİMİ 08-09 MAYIS TARİHLERİNDE ŞUBEMİZDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Kocaeli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

08 Mayıs 2018

Şube bünyemizde Bakım Mühendisleri ile Bakım personellerinin eğitimleri için, kurulum aşaması sona yaklaşan Yeni Uygulamalı Eğitim Merkezimizde, ilk eğitimimiz olan  “ENDÜSTRİDE FLANŞ HAZIRLAMA VE SIKMA (TORKLAMA)” eğitimi  08 – 09 Mayıs 2018 tarihlerinde eğitmenimiz Makina Mühendisi Hasan VENEDİKOĞLU sunumu ve uygulama çalışması ile tamamlandı.

Ülkemiz sanayisinde bakım be proje uygulamalarında flanşlı bağlantıların hazırlık, uygulama ve kalite kontrol aşamalarının, referans ve prosedürlerinin, standartlara uygun kalitede yapılması çok önemlidir. TS EN 1591-4 “Flanşlar ve bağlantıları - Bölüm 4: Kritik Hizmet Veren Basınçlı Sistemlerin Cıvatalı Bağlantı Düzeneklerinde Kişisel Yeteneğin Yeterliliği” standardı kapsamında uygulayıcı personelin gerekli kazanımları edinmeleri uygulamalı olarak tamamlanan eğitimde hedeflenmiştir. Tüm flanşlı bağlantıların ilgili standartlara uygun olarak yapılmasını sağlamak üzere, sahada çalışanlara personellere teorik bilgi sonrasında mekanik ve hidrolik ekipmanlar ile sıkma (torklama) uygulamaları yaptırılmıştır. Katılımcılar, • Boru – Boru, Boru – Ekipman, Enstrüman – Boru, Kapalı Kaplar flanş bağlantıları • Bağlantılarda ihtiyaç duyulan yardımcı ekipmanlar (Sızdırmazlık elemanları, saplamalar, cıvatalar ve somunlar) • Bağlantı hazırlıkları, temizlik, yağlama, ayarlama ve sıkma Konularında detaylı bilgi alarak, edindikleri bilgileri ilgili eğitim ünitesi üzerinde uygulayarak eğitimlerini tamamlamışlardır.