KOÜ VE MMO ARASINDA TEKNİK DESTEK VE EĞİTİM ALANINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Kocaeli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

13 Ağustos 2014

Kocaeli Üniversitesi-Uzunçiftlik Nuh Çimento Meslek Yüksekokulu ve TMMOB Makina Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi arasında “TEKNİK DESTEK VE EĞİTİM ALANINDA İŞBİRLİĞİ” protokol’ü imzalandı.

TEKNİK DESTEK VE EĞİTİM ALANINDA İŞBİRLİĞİ

Odamız kuruluş amaçları arasında yer alan; "ülkemiz sanayisinin gereksinim duyduğu nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi, bilim ve teknolojide yaşanan gelişimleri takip ederek bilgilerin güncellenmesi" amacıyla birçok alanda eğitimler düzenlenmekte ve belge vermektedir.

Kaynak teknolojisi, makina mühendisliği meslek disiplini çerçevesinde Odamızın önemli çalışmalar yürüttüğü ve deneyim sahibi olduğu alanlardan biridir.

Kaynak teknolojileri alanında dünyada yaşanan gelişmelerin izlenebilmesi ve ülke sanayisine kazandırılması amacıyla kaynakçı eğitimi ve sınavlarının yapılabilmesi için TMMOB Makina Mühendisleri Odası Kocaeli Şubemiz ile Kocaeli Üniversitesi Uzunçiftlik Nuh Çimento Meslek Yüksekokulumuz arasında işbirliği protokolü imzalanmaktadır. Meslek Yüksek Okulumuzun Kaynak Teknolojisi Laboratuarının kullanımı ve Kaynak Teknolojisi bölümü Öğretim Görevlilerinin desteğini kapsayan iş birliği protokolü neticesinde uluslararası standartlar gözetilerek hem teorik hem de pratik açıdan hazırlanan eğitimlerimizin, sanayinin ihtiyaçlarına ve teknolojiye ışık tutacak şekilde devam etmesi hedeflenmektedir. Bu doğrultuda Kocaeli Üniversitesi Uzunçiftlik Nuh Çimento Meslek Yüksekokulumuzun itinayla tesis ettiği Kaynak Teknolojisi Laboratuarı endüstrinin gereksinimlerine bağlı olarak hızla gelişen kaynak teknolojilerinin eğitsel anlamda gelişimi için örnek bir çalışmanın sonucudur. Yine tamamlanmak üzere olan Tahribatsız Muayene Laboratuarı da Nuh Çimento Meslek Yüksek Okulunun eğitimde uygulamaya verdiği önemin bir diğer göstergesidir.

Bu protokol sonrasında TMMOB Makina Mühendisleri Odası Kocaeli Şubemiz tarafından düzenlenen, işletmelerde kaynakçı olarak çalışanların/çalıştırılacakların, kullandıkları kaynak metotlarına uygun olarak teorik-uygulamalı eğitimlerin bölgemiz sanayisinin ihtiyaçlarına göre daha nitelikli ve periyodik olarak devamı amaçlanmaktadır. Eğitimle ilgili tüm program EN standartlarına göre TMMOB Makina Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi tarafından yürütülmektedir. Eğitimlerimiz aşağıda belirtilen 5 yöntemde yapılmaktadır;

· Elektrik Ark Kaynağı

· Gazaltı MIG/MAG Kaynağı

· TIG(Argon) Kaynağı

· Oksi-Asetilen Kaynağı

· Polietilen Kaynağı

Diğer bir konu ise kaynakçıların vasıflandırılmasıyla ilgilidir. İşletmelerde kaynakçı olarak çalışanların yanı sıra, ülkemizde de kabul edilen 97/23/AT Basınçlı Ekipmanlar Yönetmeliği kapsamında imalat yapılan ekipmanların kaynağında çalıştırılacak kaynakçıların belgeli olması zorunludur. Ayrıca ISO 3834(Kaynaklı İmalat Yapan İşletmeler İçin Kalite Şartları) gibi uluslararası uygulama standartlarına göre kaynakçıların eğitimli ve sertifikalı olması gereklidir. Odamızca gerçekleştirilen sınavlarda başarılı olan kaynakçılara uluslararası geçerlilikte olan "KAYNAKÇI SERTİFİKASI" verilmektedir. Bu sınavlar çelik kaynakçıları için EN ISO 9606-1 standardına göre, Polietilen kaynakçıları içinse EN 13067 standardına göre yapılmaktadır.

Nuh Çimento Meslek Yüksek Okulu Kaynak Teknolojisi Laboratuarında kaynak ve iş güvenliği ekipmanları haricinde 12 adet elektrik ark, 5 adet MIG/MAG ve 4 adet TIG kaynak makinası bulunmaktadır. Ayrıca oksi-asetilen kaynak ekipmanları da uluslararası standartlar dikkate alınarak dizayn edilen laboratuarda mevcuttur.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Kocaeli Şubemiz ile Kocaeli Üniversitesi Uzunçiftlik Nuh Çimento Meslek Yüksekokulumuz arasında imzalanan bu işbirliği protokolünün bölgemiz endüstrisine yararlı olmasını dileriz.

TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI

KOCAELİ ŞUBE YÖNETİM KURULU