NASIL BİR STAJ DÖNEMİ PANELİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Kocaeli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

07 Mayıs 2019

Nasıl Bir Staj Dönemi Panelimiz 07 Mayıs 2019 tarihinde Mimarlar Odası Taş Bina da gerçekleştirildi. 

Panelin açılış konuşmasını Şube başkanımız Murat KÜREKCİ gerçekleştirdi. Konuşmasında stajın eğitim dönemi içerisindeki öğrenime katkısı, bu konudaki yasal mevzuatlar ve Şube olarak öğrenci üyelere sağlamaya çalıştığımız staj yeri teminine yönelik bilgilendirmeler yaptı.

Etkinliğe KODA adına konuşmacı olarak katılan Prof.Dr Veli DENİZ stajların eğitimin bir parçası olduğu, öğrenim süreci içerisinde olmasından dolayı üniversitelerin sanayi ile yapacakları işbirliği ile stajların planlanması gerektiği, öğrencilerin staj yapacak işletme bulmaktaki zorluklarından bahsederken, Ford Otosan İnsan Kaynakları Departmanından Saygın TÖRE, yaz dönemi stajlarının süre olarak işletmede öğrencilere çoğunlukla iş yaşamına dönük bir tecrübe kazandırdığı, uzun dönem stajlarının öğrenmeye katkısının daha fazla olduğu ve staj başvurularının nasıl değerlendirildiğine dair konulara açıklık getirdi.

ICM Makina adına konuşmacı olarak katılan Nurdan EMİRHAN TÜRKAN işletmelerinde yer verdikleri staj kontenjanlarından, öğrencilerin staj yaparken kazanımlarını artırmak üzere oluşturdukları bakış açıları ile ilgili bilgiler aktardı. Şubemiz öğrenci üye komisyonu adına konuşmacı olarak katılan Furkan GÜNDOĞAN ve Ezel Noyan TEKİN staj yapacak işletme bulmaktaki güçlüklerden, işletmelerde asıl staj konusu dışında işlerde görevlendirilmekten, stajların üniversite eğitimini destekleyecek uygulama sahaları olması gerektiğini vurguladı. Dinleyici olarak etkinliğe katılan öğrenciler ile karşılıklı soru cevap kısmında katılımcılar konuyu ve yaşanan mevcut durumu tartışma fırsatı bulmuş oldu. Yöneticiliğini Öğrenci Üye komisyonundan Eda KÖSE nin yaptığı panele üye, öğrenci üye ve öğrenci olarak toplamda 46 kişi katıldı.