15. Dönem Şube Olağan Genel Kurulu ve Seçimlerimizi Gerçekleştirdik.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Konya Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

07 Şubat 2020

15. Dönem Şube  Olağan Genel Kurulu ve Seçimlerimizi Gerçekleştirdik.

       Şubemizin 15. Dönem Genel Kurulu ve Seçimleri 8-9 Şubat 2020 tarihlerinde şubemiz hizmet binasında gerçekleştirilmiştir.

       Divan Başkanlığına Prof.Dr. Mete KALYONCU’nun seçilmesi ile başlayan Genel Kurul sürecinde Şube Başkanımız Dr. Aziz Hakan ALTUN katılımcılara hitaben;

      “Değerli üyelerimiz, misafirlerimiz ve basınımızın güzide temsilcileri hepinizi Konya Makina Mühendisleri Odası olarak şahsım ve yönetim kurulu adına saygı ve sevgiyle selamlıyor,  15. Dönem Genel Kurulumuza hoş geldiniz diyorum. Sözlerime başlamadan önce başlamadan önce, başta İdlib’te rejim güçlerin hain saldırısı sonucu şehit düşen askerlerimize, Ülkemizde son günlerde meydana gelen afet ve kazalarda şehit düşen askerlerimiz ve vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimiz ve vatandaşlarımıza da şifalar diliyoruz. Ayrıca unutmamak ve unutturmamak için gayesi sadece İslam’ı yaşamak ve yaşatmak olan Doğu Türkistan’da 35 milyon Uygur Türkü kardeşlerimize yapılan Çin zulmünü ve tüm dünyada Müslüman kardeşlerimize yapılan her türlü zulmü lanetliyorum.

     Değerli misafirlerimiz ve üyelerimiz, 2018 yılı ocak ayında başlayan 14. hizmet dönemin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Rabbime çok şükürler olsun ki vatanımıza ve sizlere iki yıl hizmet etmeyi bizlere nasip etti. Bu iki yıl boyunca “Önce Vatan, Sonra Konya,  Sonra da Oda ve Üyelerimiz” şiarı ile hizmet etmeye çalıştık. Bizlerde kusurlu bireyler olarak yapmış olduğumuz hataları ve eksikliklerimizi hoş görmenizi sizlerden istiyoruz.

     Değerli meslektaşlarım, şubemiz geçmişten bu yana yapmış olduğu her türlü faaliyetlerle başta Türkiye’de TMMOB’a bağlı şubeler olmak üzere ve Konya’mızda STK’lar içinde etkin ve saygın bir yere sahiptir. Göreve bu bilinçle talip olarak üzerimize aldığımız bu ağır yükü ve sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmeyi çalıştık. Bu doğrultuda başta mesleki itibarımızı korumak ve arttırmak için haklarımızı her alanda savunmaya çalıştık. Üyelerimizin sahip olduğu mesleki alanlara yetkisi olmayan mesleki grupların girmemesi ve haklarımızın elimizden alınmasını engellemek için gerekli yerlerde hak arayışımızı sürdürdük. Üyelerimizin hakları, ailelerinin de haklarıdır diyerek sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalıştık.

     Değerli meslektaşlarımız, teknoloji çağında yaşadığımız bu zamanda bilginin en önemli hazine olduğu ve bu hazineyi elinde tutanın yarışta öne geçtiği hepimiz tarafından bilinmektedir. On yıllar önce teknoloji devi diye tabir ettiğimiz firmalar bilgide bir adım geride kalmaları ile yerlerini başka firmalara bırakmışlardır. Bu nedenle ülkeler teknoloji politikalarına ağırlık vererek üstünlüklerini korumaya veya üstün olmaya çalışmaktadır. Bizlerde bu doğrultuda meslek içi eğitimlerimize, kamusal eğitimlerimize ve öğrenci arkadaşlarımızın daha iyi yetişmesi için gerekli eğitimsel çalışmalarımıza devam ettik. Yine bu doğrultuda paneller, seminerler ve söyleşiler gerçekleştirdik. Öğrenci arkadaşlarımızın mesleki kazanımlar sağlaması için bizler onlara giderek söyleşiler ve kurslar gerçekleştirdik.

    Değerli meslektaşlarımız, bir millet için aile kavramını önemini çok iyi bilmekteyiz. Aile bir milletin en önemli yapı taşıdır. Aile güçlü olursa millet güçlü olur, millet güçlü olursa Devlet güçlü olur anlayışı ile üyelerimiz ve ailelerine hizmet etmeye çalıştık. Bu bağlamda aile ve çocuklarımızın gelişimi ile ilgili söyleşiler ve seminerler düzenledik. Ayrıca üye ve ailelerimizin kaynaşması için sportif ve sosyal faaliyetler düzenlemeye çalıştık. Çok güzel dostluklar yaşandığı bu faaliyetlerin hayırlara vesile olmasını da Cenab-ı Allah’tan diliyorum.   

    Değerli üyelerimiz, yine bu iki yılda elimizden geldiği kadarı ile sizleri işyerleriniz de ziyaret etmeye çalıştık. Bu ziyaretleri özellikle 2018 yılının Ağustos ayından sonra ülkemizin yaşadığı ekonomik zorluktan etkilenen sizlerin sıkıntılarını bir nebze paylaşmak için arttırdık. Sizlerden aldığımız bilgiler ışığında Ülkemizin ve Konya’mızın kalkınması için gerekli açıklamaları hem basın hem de ilgili kurumlarla paylaştık. Amacımız Konya kazanırsa Türkiye kazanır sloganı ile ilimizi daha da güçlü hale getirmekti.  Ayrıca odamızın Konya’da etkinliğini ve saygınlığını devam ettirmek ve kurumlar arası diyaloğumuzu arttırmak için birçok ziyaretler gerçekleştirdik. Bu ziyaretlerde başta Konya’mız olmak üzere ülkemizin menfaati için çalışmalar yürüttük.

    Değerli dostlar, bir milletin dinini, dilini, benliğini, kültürünü, gelenek ve göreneklerini yaşatmakta devletin önemi çok büyüktür. Yaklaşık bin yıldır yaşadığımız bu topraklarda, değerlerimizden taviz vermeden, devletimiz ve vatanımız korumak için büyük mücadeleler verdik. Bu mücadele Sarıkamış’ta, Çanakkale’de ve birçok yerde bir milletin vatanı için yapabileceklerin sonu olmadığını göstererek gerçekleşmiştir. Bizde bu bilinci baş tacı yaparak, bu iki yılda bu vatan için Allah yolunda bir damla su taşıyabildiysek ne mutlu bizedir diyerek herkesi sevgi ve saygıyla selamlıyor ve saygılar sunuyorum. Bizlere vermiş olduğunuz destek için hepinize çok teşekkür ederiz.”  demiştir.

    Genel Kurul, protokol konuşmaları, 14.Dönem Çalışma Raporunun sunulması yine 14.Dönem mali raporun sunulması ve ibrasının ardından, 15.Dönem Yönetim Kurulu ve Oda Merkez Delegelerinin belirlenmesiyle tamamlanmıştır.

    Üyelerimizin yoğun katılımı ile tek liste olarak gerçekleştirilen şubemiz seçimleri 9.Şubat.2020 Pazar günü gerçekleştirilmiştir. Dostluk ve muhabbet ortamında gerçekleştirilen seçimler sonucunda şube yönetim kurulumuz aşağıdaki şekilde belirlenmiştir.

ASİL ÜYELER :                                          YEDEK ÜYELER:

Dr. Aziz Hakan ALTUN                             Bahadır DEMİRCAN

Kerim DEMİR                                             Sercan DOĞAN

Erdal TOZOĞLU                                        Egemen AKCAN

Nurettin YILDIRAN                                    Dolunay SARI

Oğuzhan PAMUKCU                                 Mustafa KARPUZCU

Sevinç Sıdıka TEKİN                                  Haşmet Çağrı SEZGEN

Ömer AKSOĞAN                                       Furkan İNCELİ