1 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

Emeğin birlik mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs, bütün yurtta coşkulu ve kitlesel biçimde kutlandı.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin KORAMAZ İstanbul Maltepe’de gerçekleştiriln 1 Mayıs Mitingine katıldı.

Emek, özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına gerçekleştirilen saygı duruşu ile başlayan Mitingde Birlik Başkanımız Emin Koramaz'ın yanı sıra DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik ve TTB Başkanı Raşit Tükel birer konuşma gerçekleştirdiler.

Konuşmalardan sonra, ETUC Genel Sekreter Yardımcısı Patrick Ishert ve ITUC İnsan Hakları ve Sendikal Haklar Dairesi Müdürü Jeroen Beirnaert, mitinge gelenleri selamladı.

Selamlamaların ardından sanatçılardan Genco Erkal, Rutkay Aziz, Erdal Güney, Yasemin Göksu, Faruk Demir sahne alarak yüzbinlerle buluştu.

Miting, 1 Mayıs’ı düzenleyen kurumlar adına hazırlanan metnin birlikte okunmasıyla sona erdi. Metni ihraç edilen bir kamu emekçisi Nuray Şimşek) ve  ihraç edilen işçi Kenan Güngördü birlikte okudular.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz'ın yaptığı 1 Mayıs Konuşması şöyle:

Sevgili Dostlar,

Değerli Mücadele Arkadaşlarım,

Hepinizi bu ülkenin mühendis, mimar ve şehir plancılarının örgütlü gücü olan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği adına sevgiyle, dostlukla selamlıyorum.

Bu meydanı, emekçilerin birlik, mücadele ve dayanışma sloganlarıyla inleten herkese selam olsun!

Siyasal iktidarın baskı ve şiddetine boyun eğmeyenlere, OHAL ve KHK rejimine teslim olmayanlara, faşizme ve gericiliğe karşı direnenlere selam olsun!

Selam olsun fabrikalarına sahip çıkan emekçilere!

Selam olsun üniversitelerine sahip çıkan akademisyenlere, öğrencilere!

Selam olsun haklarına ve özgürlüklerine sahip çıkan kadınlara!

Selam olsun kentlerine, doğasına, ülkesine sahip çıkan yurttaşlarımıza!

Selam olsun eşitlik, özgürlük ve demokrasi mücadelesini yükseltenlere!

Selam olsun bu mücadelede, bu meydanlarda yitirdiklerimize!

Sevgili Dostlar,

1 Mayıs İşçi Bayramı, dünyanın dört bir yanındaki emekçilerin birlik, mücadele ve dayanışma günüdür.

Bu dünyanın tüm güzelliklerini yaratan emeğin ve alın terinin gurur günüdür

Kapitalist sömürü düzenine karşı işçilerin, işsizlerin, yoksulların başkaldırı günüdür.

Zulme ve karanlığa boğulmuş bu dünyada yepyeni bir hayat umudunun günüdür.

Bu meydanda toplanan kalabalık, bizlerin içindeki umudu daha da büyütüyor. İyi ki varsınız, iyi ki bir aradayız.

Bizlerin, yani bu ülkenin işçilerinin, kamu emekçilerinin, mühendislerinin, mimarlarının, şehir plancılarının, doktorlarının, kadınlarının, gençlerinin bir araya gelmesi, iktidarın en büyük korkusudur.

Bizlerin yan yana gelmesini engellemek, örgütlü mücadelemizi ortadan kaldırmak için yapmadıkları kalmadı.

22 aydır devam eden OHAL rejimi, darbecilerle hesaplaşmak için değil, iktidarın yaptığı sivil darbeye karşı çıkan emek ve demokrasi güçleriyle hesaplaşmak için kullanılıyor. Siyasi parti liderleri, milletvekilleri, belediye başkanları, gazeteciler, muhalifler cezaevlerinde tutuluyor.

Ama işte ne yaparlarsa yapsınlar, bizlerin yan yana gelmesini, Türkiye’nin her yerinde milyonlarca emekçinin 1 Mayıs’ta alanlara çıkmasını engelleyemiyorlar.

İktidarın zorbalığı karşısında asla geri adım atmayan bu cesaret ve kararlılığımız, bu mücadele azmimiz onları korkutmaya devam edecek.

Sevgili Dostlar,

Önemli bir tarihsel eşikteyiz…

Geçtiğimiz yıl 16 Nisan’da yapılan referandumda oylarımızı gasp ederek Anayasa değişikliğini gerçekleştirenler, 24 Haziran’da gerçekleştirilecek baskın seçimle “tek adam rejimini” ilan etmeyi amaçlıyorlar.

Yıllardır anayasayı, parlamenter sistemi, hukuk düzenini, güçler ayrılığını ayaklar altına alarak yarattıkları siyasal krizi, başkanlık rejimi adı altında sürekli hale getirmek istiyorlar.

Başkanlık rejimi, sadece siyasal krizin sürekli hale gelmesi değil, halkın gündelik yaşamını sürdürülemez hale getiren ekonomik krizin de sürekli hale gelmesidir.

Başkanlık rejimi, OHAL ve KHK düzeninin de sürekli hale gelmesidir.

Başkanlık rejimi, savaşın ve şiddetin de sürekli hale gelmesidir.

Başkanlık rejimi, haramilerin saltanatının ilelebet sürmesidir.

Bugün burada ve Türkiye’nin dört bir yanında toplanana milyonlarca emekçi, haramilerin saltanatını yıkacak, Erdoğan’ın tek adam hayalini kabusa çevirecektir.

Bizler, tıpkı 16 Nisan Referandumunda olduğu gibi 24 Haziran seçimlerinde de başkanlık rejimine karşı, tek adam rejimine karşı, diktatörlüğe karşı demokrasiyi, halk iradesini, güçler ayrılığını savunacağız!

Ve inanıyorum ki, bu sefer biz kazanacağız, demokrasi kazanacak, halk kazanacak!

Sevgili Dostlar,

Bizler, insan emeğinin ve alın terinin en yüce değer olduğuna inanıyoruz.

Bizler, emeğimiz ve alınterimizle inşa edilen fabrikalarımızın, kamusal varlıklarımızın sermaye kesimlerine peşkeş çekilmesine karşı çıkıyoruz.

Bizler, kentlerimizin, doğamızın, tarihsel mirasımızın rant için yağmalanmasına karşı çıkıyoruz.

Bizler, eşit, özgür ve demokratik bir ülkede barış içinde bir arada yaşamak istiyoruz.

Bizler, bilimin aydınlığı altında, laik bir ülke istiyoruz.

Bizler insanca bir yaşam ve hakça bir düzen istiyoruz.

Ve inanıyorum ki bu 1 Mayıs gelecek güzel günlerin müjdecisi olacak.

Örgütüm TMMOB adına, gelecek güzel günlere olan inancımla, demokrasi, eşitlik, özgürlük, barış mücadelemizde hepinizi coşkuyla kucaklıyor, saygılar sunuyorum.

Kahrolsun faşizm yaşasın mücadelemiz!

Emin KORAMAZ

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı