10 EKİM ANKARA KATLİAMI TMMOB İKK’LARINCA ANILDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

10 Ekim 2015 ülkemiz tarihinin en kanlı katliamı, Türkiye genelinde TMMOB İl Koordinasyon Kurullarınca çeşitli etkinliklerle şehirlerde anıldı.

ADANA

DİSK, KESK, TMMOB, TTB Adana Şubeleri çağrısıyla 18.30'da Seyhan Belediyesi önünde Barış Anıtı'nda  bir araya gelen kitle bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

ANKARA
8 Ekim:
DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve 10 Ekim-Der çağrısıyla Barış Şehitleri Mezar ziyareti gerçekleştirildi.

9 Ekim: DİSK, KESK, TMMOB, TTB, 10 EKİM-DER, 9 Ekim 2017 tarihinde 10 Ekim Dayanışma Derneğinde Ankara Gar Katliamının yıl dönümü dolayısıyla bir basın toplantısı düzenlediler.
Aynı gün Çağdaş Sanatlar Merkezinde Sinevizyon gösterimi, 10 Ekim Şiir ve Müzik dinletisi, Barış Balonlarının uçurulması ve 10 Ekim Fotoğraf Sergisi düzenlendi.

10 Ekim: İki yıl önce 102 canımızı yitirdiğimiz Gar önünde düzenlenmesi planlanan anma etkinliği, Gar önüne ulaşamadan gaz, plastik mermi ve polis şiddeti ile engellendi. TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz ağır saldırıya maruz kaldı, yarım saat boyunca kalkanların dibinde gaza boğuldu. TMMOB, katılımcıları İMO binasına yönlendirdi ancak şiddet devam etti ve bina içerisine plastik mermi ve gaz atıldı. Yüzlerce kişi salonda boğulmak üzereydi.  Saat 10.04'de temsili anma etkinliği ardından gaz dolu salondan ayrılındı. Birlik Başkanı Koramaz başta olmak üzere TMMOB kadroları, 10 Ekim aileleri ve yaralılarına böylesi acı bir günde faşizmin acımasızlığını bir kez daha yaşattılar. 

ANTALYA
10 Ekim 10.04'te Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri Attalos Meydanı'nda bir araya gelerek bir basın açıklaması gerçekleştirdiler. Yine aynı gün 18.30'da Konyaaltı Cemevinde bir anma etkinliği gerçekleştirildi.

BODRUM
Bodrum Ilçe Koordinasyon Kurulu bileşenleri Mimarlar Odası Temsilciginde saat 12.30'da bir araya gelerek bir basın toplantısı düzenledi.

BURSA
DİSK, KESK, TMMOB, TTB Bursa Bileşenleri, 10 Ekim 18.00'de Mahfel'den Heykel'e yürüyüş gerçekleştirerek burada bir basın açıklaması gerçekleşritrdiler.

DENİZLİ
Denizli İl Koordinasyon Kurulu bileşenleri saat 18.00'de Candoğan Parkı önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi ve 18.30'da Makina Mühendisleri Odasında 10 Ekim 2015 görüntülerinden oluşan Belgesel Gösterimi gerçekleştirildi.

EDİRNE
Edirne Demokrasi Güçleri İle Emek Ve Meslek Örgütleri Platformu saat 18.00'de Edirne Merkez PTT önünde anma etkinliği düzenledi.

GAZİANTEP
TMMOB Gaziantep İKK, DİSK-KESK -TTB Gaziantep bileşenleriyle birlikte 12.30'da Türk Tabipler Birliği Gaziantep Şubesinde ortak basın açıklaması yaptılar.

İSTANBUL
Aralarında TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulunun da bulunduğu İstanbul Emek ve Demokrasi Koordinasyonu, 19.30 'da Kadıköy Beşiktaş İskelesinde buluşarak burada kitlesel bir basın açıklaması gerçekleştirdiler.

İZMİR
9.45'te Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde toplanan TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Bileşenleri, saygı duruşunun ardından burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
11.00'de 10 Ekim 2015 Ankara Katliamına ilişkin fotoğraf sergisi Türkan Saylan Kültür Merkezinde açıldı.
13.00'te Doğançay Mezarlığında ve 14.00'te ise Kaynaklar Mezarlığında gerçekleştirilen anmanın ardında etkinlik sona erdi.

MALATYA
TMMOB Malatya İl Koordinasyon Kurulu ile KESK Malatya Bileşenleri ortak bir basın toplantısı düzenleyerek 10 Ekim Barış şehitlerini andılar.

MERSİN
17.30'da Özgur Çocuk Parkında bir araya gelen Mersin İl Koordinasyon Kurulu bileşenleri burada 10 Ekim 2015 katliamında kaybettiğimiz canlar anısına kitlesel bir basın açıklaması yaptılar.

TEKİRDAĞ
TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu bileşenleri Üç Kemaller Parkı'nda bir basın açıklaması yaptı.