10 EKİM KATLİAMI DAVASI 4. DURUŞMASI BAŞLADI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

10 Ekim Ankara Tren Garı Katliamı Davası'nın 4. duruşması 10 Temmuz 2017 Pazartesi günü başladı. Duruşmanın ilk gününde, tutuklanan sanıklar hakim karşısına çıkarılırken; katliamda hayatını kaybedenlerin aileleri, katliam mağdurları da dinlenecek.

Mahkeme sürerken avukatların itirazı üzerine mahkeme heyetinden tanıkların SEGBİS yöntemi ile değil asli olarak mahkemede bulunarak dinlenmesi gerektiği talep edildi. Avukatların itirazı ile davanın seyri açısından tanık olarak dinlenen kişilerin sanıklarla bağlantılı olduğu ortadayken bu kişilere ait dosyaların da Ankara’da görülmekte olan bu dava ile birleştirilmesi ve tanık olarak ifade veren yine bu kişilerin tutuklanması gerektiği savunuldu. Duruşma esnasında sanıklar, avukatlara yönelik hakaret ve tehditlerde bulundu. 

10 Ekim Davası'nın 4. Duruşmasına TMMOB Genel Sekreteri Dersim Gül, TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu, 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği yöneticileri, Emek-Meslek Örgütleri temsilcileri, Demokratik Kitle Örgütleri temsilcileri, katliamda yaralananlar ve katliamda hayatını kaybedenlerin aileleri katıldı.