48. OLAĞAN GENEL KURUL DELEGELERİNE MEKTUP

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

Oda Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener, 22-23 Ağustos 2020 tarihlerde yapılacak olan 48. Olağan Genel Kurul ile ilgili olarak bir mektup gönderdi.

Sayın Delegemiz,

Bilindiği üzere 8-9 Şubat 2020 tarihlerinde Şube genel kurullarımız, Odamızın ve mesleğimizin saygınlığına yakışır bir biçimde tamamlanmış; yıllarca emek vererek büyüttüğümüz demokratik mevzinin korunması gerektiği bir kez daha teyit edilmiştir. Bu sonucun alınmasında katkısı bulunan bütün sorumlu, örgütlü üyelerimize teşekkür ediyoruz.

Şimdi önümüzde Covid-19 Pandemisi nedeniyle ertelenen 48. Olağan Oda Genel Kurulumuz var. Genel Kurul ve seçimleri 22–23 Ağustos tarihlerinde Ankara’da TMMOB Teoman Öztürk Öğrenci Evi ve Sosyal Tesisi’nde (Mehmet Akif Ersoy Mah. 295. Sokak No: 6 Yenimahalle-Ankara) yapılacaktır. Genel Kurul 22 Ağustos 2020 Cumartesi günü saat 10.00’da, seçimler ise 23 Ağustos 2020 Pazar günü saat 09.30-17.00 saatleri arasında yapılacaktır.

Odamız 47. çalışma döneminde faaliyetlerini, genel kurulun önüne koyduğu, dönem içerisinde örgüt içi paylaşımlarla zenginleştirdiği Çalışma Programına ve Çalışma İlkelerine uygun olarak yürütmüştür. Odamız bütün örgütlü gücünü meslek ve uzmanlık alanlarımızla bağlantılı olarak toplumun sağlık ve güvenliğini artırıcı yönde seferber etmiş, meslek alanlarımızla ilgili görüş ve önerileri yetkililere iletmiş, kamuoyunu bilgilendirme görevini yerine getirmeye çalışmıştır. Üyelerimiz, mesleki denetim yetkilerimiz, örgütlülüğümüz ve kamu/toplum çıkarları açısından bütün olumsuzluklara karşı çıkılmıştır. Sömürü ve rant politikalarına karşı ülkemiz, sanayimiz ve mühendislik çıkarları hassasiyetle savunulmuştur. Odamız iktidarın antidemokratik uygulamalarına karşı kamusal üretim-kamusal hizmet ve kamusal denetimden; meslekten, emekten, demokrasiden, barıştan, adaletten, hukukun üstünlüğünden yana tutumunu kararlılıkla sürdürmüştür.

Sayın Delegemiz,

Cumhuriyet, demokrasi ve laikliğe düşmanlığın yayıldığı, toplumun kutuplaştırıldığı; mühendislik meslek alanlarının daraltıldığı, mesleki denetim yetkilerimizin sınırlandığı, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının yasalarının değiştirilme çalışmalarının yapıldığı koşullarda toplanacak olan Genel Kurulumuz oldukça önem taşımaktadır.

6235 sayılı TMMOB Kanunu’nun 21. maddesi ve Oda Ana Yönetmeliği’nin 13. ve 73. maddeleri uyarınca tarafınıza duyurulur.

Saygılarımızla

Yunus Yener

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Başkanı