AKADEMİSYENLER SUSTURULAMAZ! OMUZ VER!

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

AKP’nin hedef gösterdiği “Barış için akademisyenler bildirisi”ni imzalayan akademisyenlere bir destek daha geldi. Aralarında TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı ve TMMOB Yürütme Kurulu üyeleri ile çok sayıda akademisyen, gazeteci, siyasetçi ve aydının bulunduğu bir grup `Akademisyenler Susturulamaz` diyerek yeni bir imza kampanyası başlattı.

Mülkiyeliler Birliği`nde 17 Ocak Pazar günü düzenlenen basın toplantısıyla duyurulan kampanyaya, aralarında Prof. Dr. Korkut Boratav, Prof Dr. Gamze Yücesan Özdemir, Prof.Dr. Hayri Kozanoğlu, Prof. Dr. Aziz Konukman, CHP milletvekilleri Şafak Pavey, Aykut Erdoğdu, İlhan Cihaner, Zeynep Altıok`un da yer aldığı birçok isim destek verdi.

Prof. Dr. Gamze Yücesan Özdemir‘in okuduğu bildiride, düşünce özgürlüğüne yönelen baskıya karşı tüm demokratik kamuoyuna ‘birlikte mücadele" çağrısı yapıldı.

Bildiri şöyle:

AKADEMİSYENLER SUSTURULAMAZ!
 
2000`den fazla akademisyenin imzasıyla destek olduğu "Bu Suça Ortak Olmuyoruz" başlığı ile yayınlanan bildiri önce siyasi iktidar ve cumhurbaşkanı tarafından hedef gösterilerek suçlulaştırılmış, daha sonra da YÖK talimatıyla imzacılara yönelik soruşturmalar ve savcılıkça gözaltılar başlatılmıştır. Hemen ardından, geçtiğimiz seçim döneminde AKP`yi destekleme amaçlı mitinglerde boy gösteren bir mafya lideri, imzacı arkadaşlarımızı alenen ölümle tehdit etmiş, bu durum siyasi iktidar tarafından onaylayıcı bir sessizlikle karşılanmıştır. AKP`nin öve öve bitiremediği "Yeni Türkiye"`de siyasal iktidar; özgürlük, eşitlik ve barış talebini dillendiren herhangi bir direnç odağı karşısında kendisini ancak böyle bir sindirme mekanizmasıyla devam ettirebilmektedir.
 
Bir bildiri hazırlayıp kendi görüşlerini ifade eden akademisyenler karşısında bu tür yöntemlere başvuran bir siyasi iktidarın terörle mücadele adı altında sürdürülen çatışma ortamı hakkında sunduğu bilgileri ve benimsediği söylemi inandırıcı bulmak imkansızdır. AKP iktidarı altında Türkiye, bilim insanlarının açıkça tehdit edildiği, kadınlarının bizzat devlet kurumlarınca aşağılandığı, şehirlerinin aylarca abluka altında tutulduğu, meydanlarında bombaların patladığı bir ülke konumuna gelmiştir.
 
Bu gittikçe ağırlaşan tablo karşısında eşit ve özgür bir ülke özlemi duyan bütün kesimlerin birlikte mücadele etmesi gerektiğinin inancıyla baskı ve soruşturmalara maruz kalan akademisyen arkadaşlarımızın yanında olduğumuzu ilan ediyoruz.