"ANKARA GAR'IN EN KARA GÜNÜ" KİTABI TANITIMI YAPILDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

10 Ekim Ankara Gar Katliamı’nda 11 üyesi hayatını kaybeden Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) "Ankara Gar’ın En Kara Günü" isimli kitap hazırladı. Kitap tanıtım etkinliğine Oda Başkanı Yunus Yener de katılarak TMMOB adına bir konuşma yaptı.

 

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) 10 Ekim Ankara Gar Katliamı’nda hayatını kaybedenlerin anısına kitap hazırladı. IŞİD’in düzenlediği saldırıda yaşamını yitiren 103 kişiden 11’i BTS üyesiydi.

“Ankara Gar’ın En Kara Günü” isimli kitapta katliamdan yaralı kurtulanların ifadeleri, süreçte hazırlanan raporlar, katliamın hukuksal süreci fotoğraflarla yer aldı. Kitabın geliri katliamda hayatını kaybedenlerin çocuklarının eğitimi için kullanılacak. 

Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nde gerçekleştirilen kitap tanıtım toplantısında konuşan BTS Genel Başkanı Hasan Bektaş, “8 Haziran 2015’ten itibaren ülkemiz bambaşka bir ortama girdi. Ülkenin dört bir yanında bombalar patlamaya başladı. Her mitingde daha illerden çıkmadan geri döndürülen, Ankara’ya girişlerde arananlar bu kez hiçbir engelle karşılaşmadan mitinge geldiler” dedi.

“10 Ekim günü ülkemiz tarihinin en büyük katliamı yaşandı” diyen Bektaş, “Tek isteğimiz vardı: Bu ülkede demokrasi, barış ve insan hakları olmasıydı. Olayın ardından başlayan mahkemenin sonunda sadece maşalar cezalandırıldı. Hazırlayanlar yardım edenler, bildiğimiz eller yargılanmadan dosya kapatılmak istendi” diye konuştu.

Barış mücadelesini sürdüreceklerini belirten Bektaş, “Biz arkadaşlarımıza söz verdik. Gerçek failler yakalanıncaya, bu ülkeye demokrasi, barış gelene kadar mücadelemiz sürecek. Arkadaşlarımıza unutmayacağımızı söyledik. Bu kitapla tarihe not düşmek istiyoruz” dedi.

KİTABIN GELİRİ BURS OLARAK VERİLECEK

Katliamda hayatını kaybeden BTS üyelerinin çocuklarına eğitim hayatları boyunca katkı sağlamak için burs fonu oluşturduklarını ifade eden Bektaş, “Bu kitaptan gelen geliri bu çocuklarımızın hayatı boyunca alacakları burs için kullanacağız” dedi.

BTS 10 Ekim Ankara katliamında, avukatı Uygar Coşgun ile 9 üyesini ve o isimlerden biri olan İbrahim Atılgan’ın 9 yaşındaki oğlu Veysel Atılgan’ı kaybetti. (haber: Serkan Alan/Gazete Duvar)