DİSK–KESK–TMMOB: TTB’NİN YANINDAYIZ!

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

DİSK, KESK ve TMMOB 1 Şubat 2018 tarihinde TTB Merkez Konsey binasına destek ziyaretinde bulunup gerçekleştirdikleri basın toplantısıyla TTB ile dayanışma içerisinde olduklarını vurguladılar.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Korkmaz, Yönetim Kurulu II. Başkanı Züber Akgöl, TTB Merkez Konseyi Eski Başkanı Eriş Bilaloğlu, KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik,  DİSK Genel Başkanı Kani Beko, HDK Eşsözcüsü Onur Hamzaoğlu’nun yanı sıra KESK ve DİSK’e bağlı birçok sendika üye ve yöneticisi de basın toplantısında yer aldı.

TTB Merkez Konseyi Eski Başkanı Eriş Bilaloğlu açıklamasında hekimlerin yaşamdan yana olduklarını açıklamanın hiçbir yerinde en ufak bir şey bulunmadığını, her zaman eleştiriye açık olduklarını vurguladı. Eriş Bilaloğlu, Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasının hekimlik mesleğini bilmediğini kanıtladığını ifade etti.

Toplantıda, DİSK Genel Başkanı Kani Beko “Siyasi iktidarın düşünce ve ifade özgürlüğüne yönelik saldırılarına dikkat çekerek “TTB’nin yapmış olduğu basın açıklamasından dolayı yöneticilerinin gözaltına alınmaları utanç vericidir” ifadelerini kullandı.

TMMOB Genel Başkanı Emin Korkmaz ise, TTB’nin hedef gösterilmesini ve linç kampanyasını kınayarak, AKP iktidarının Suriye’deki savaşa mazot döktüğünü, buna karşılık BARIŞ demenin suç olarak gösterilmeye çalışıldığını, yanlış politikaların sonucunu ise halkın ödediğini belirtti. 10 Ekim katliamından önce bütün uyarılara rağmen cihatçılara ses çıkarmayan bir anlayışın diktatörlük yolunda adım adım ilerlediğinin altını çizdi.

KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik “Bu saldırılar emek ve demokrasi mücadelesi veren bütün muhalif kurumlara uzun süredir devam etmektedir, AKP’nin Ortadoğu politikasına karşı duran ve barıştan yana tutum alanların baskıya uğradığı bir süreç yaşıyoruz. Bu süreç tüm muhaliflere yöneliktir” ifadelerini kullandı. Emek örgütleri olarak TTB’nin yanında olduklarını ifade eden Bozgeyik, “TTB’nin açıkladığı bildiriye imza atıyoruz” diye konuştu.

HDK Eşsözcüsü Onur Hamzaoğlu ise Kürt halkını hedef alan kirli savaşa karşı “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine imza atan akademisyenlere yönelik linç kampanyasını hatırlatarak “Şimdi de TTB baskı görüyor. Savaşa karşı olmayanlar hekimlik yapamaz. Hekimliğin doğasında savaşa karşı olmak var. Sağlık Bakanlığını istifaya çağırıyoruz” dedi.