EĞİTİM- SEN'E AÇILAN DAVA, TÜM DEMOKRASİ GÜÇLERİNE YÖNELİK BİR SUSTURMA ÇABA

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

Ankara 2 No‘lu İş Mahkemesi, Eğitim-Sen‘in tüzüğünde yeralan anadilde öğrenim yapılması konusundaki maddenin 60 gün içinde değiştirilmesine yönelik ara kararı verdi. Duruşma 15 Eylül 2004 tarihine ertelendi. Ankara 2 No‘lu İş Mahkemesi‘nde görülen duruşma sürdüğü saatlerde binlerce emek ve demokrasi yanlısı, Sıhhiye Meydanı‘nda toplanarak kapatma davasını protesto etti.

BASINA VE KAMUOYUNA

12 Temmuz 2004

 

EĞİTİM- SEN‘ E AÇILAN DAVA, AKP HÜKÜMETİ TARAFINDAN TÜM DEMOKRASİ GÜÇLERİNE YÖNELİK BİR SUSTURMA ÇABASIDIR

Ülkemizde yıllardır sürdürülmekte olan Eşitlik ve Demokrasi kavgasında Encümen-i Muallimden, TÖS' e, TÖB-DER' den Eğitim-Sen' e kadar uzanan eğitim emekçilerinin mücadele geleneği bugün AKP hükümetinin tüm demokratikleşme ve toplumsal gelişme safsataları altında boğulmak istenmektedir. Özellikle demokrasi söylemleri altında farklı dil ve lehçelerde kursların açıldığı, TRT' de yayınların yapıldığı bir dönemde Eğitim-Sen'in tüzüğünde geçen anadille ilgili düzenlemeler nedeniyle açılan "kapatma davası" ülkemiz demokrasi mücadelesinde "yönetenlerin bir çelişkisi ve çifte standardı" olarak tarihteki haklı (!) yerini mutlaka alacaktır. 

Bugün Eğitim- Sen ; 200 bin örgütlü üyesi ile tüzüğünü oluşturmuş ve bu kapsamda sendikal meşrutiyetini sağlamış sendikal bir örgütlenmedir. Bir yandan üyelerinin ekonomik-demokratik talepleri ile birlikte özlük haklarını geliştirme mücadelesi verirken, bir yandan da ülkemiz gerçeğinden yola çıkarak demokratik, laik, bilimsel ve parasız eğitim mücadelesi yürüten ve her toplumsal sorunda taraf olan, meslek ve emek örgütleri ile her zaman ve 
kesintisiz bir şekilde yan yana duran, bir örgütlenmedir.

Aslında yapılmak istenen, Eğitim-Sen nezdinde ülkesinin bağımsız ve aydınlık geleceği için mücadele eden, eşitlik ve özgürlükten yana olan tüm sendikaların, demokratik kitle örgütlerinin ve partilerin umutlarının yok edilmesi ve geleceğinin karartılması sürecidir.

Mesleki-Demokratik Kitle Örgütü olan Makina Mühendisleri Odası olarak bizler; Eğitim-Sen‘e yönelik her türlü olumsuz girişimi Odamıza ve toplumun örgütlenme özgürlüğüne karşı bir kısıtlama, siyasi bir karar olarak değerlendirmekteyiz. 

Odamız, bu olumsuz koşulların kaldırılması amacıyla gerek 13 Temmuz‘daki duruşmada, gerekse bundan sonraki gelişecek tüm mücadele süreçlerinde Eğitim-Sen ile yan yana duracaktır. 

TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI
Oda Sekreteri
Ali Ekber ÇAKAR