İSTANBUL VE ANKARA İKK, SGK'YA TOPLU FAKS GÖNDERDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

TMMOB ve SGK arasında imzalanmış ve sonrasında SGK tarafından hukuksuz bir biçimde tek taraflı fesedilmiş asgari ücret protokolü`nün yeniden uygulamaya girmesi için Ankara ve İstanbul'da SGK'ya fax çekildi.

Ankara 

TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu'nun çağrısıyla TMMOB ve SGK arasında imzalanmış ve sonrasında SGK tarafından hukuksuz bir biçimde tek taraflı fes edilmiş asgari ücret protokolü`nün yeniden uygulamaya girmesi için 20 Aralık Perşembe Günü PTT Kızılay Şubesi önünde buluşulup SGK`ya faks çekildi.

Eylem öncesinde konuşan TMMOB Ankara İKK Sekreteri Özgür Topçu, "SGK ile Birliğimiz arasında bir asgari ücret protokolü imzalanmıştı. Daha sonra bu protokol 2017 yılında SGK tarafından haksız ve hukuksuz bir şekilde feshedildi. Biz bu haksız ve hukuksuz fesih işleminden sonra TMMOB olarak hukuki mücadelemizi başlattık ve dava açtık. Dava sürecimiz devam etmektedir. Ayrıca bu fesih işlemi bize bir şeyi daha gösterdi. Bu fesihten sonra AKP iktidarı, aslında emekten yana değil sermayeden yana taraf olduğunu bir kez daha bizlere kanıtlamış oldu. Biz bugün TMMOB`nin başlatmış olduğu "Emeğimize, haklarımıza ve mesleğimize sahip çıkıyoruz" kampanyası kapsamında bu protokulün tekrar yürürlüğe konulması için SGK`ya faks çekiyoruz Türkiye`nin dört bir yanından. Bu asgari ücret protokolüne ilişkin her türlü mücadelemizi sürdüreceğimizi bir kez daha bildiriyoruz" dedi.

İstanbul 

TMMOB İstanbul  İl Koordinasyon Kurulu temsilcileri, ücretli çalışan mühendis, mimar, şehir plancıları adına önemli kazanımlarımızdan biri olan ve geçtiğimiz yıl SGK  tarafından feshedilen Asgari Ücret Protokolünün yeniden uygulanmasına ilişkin faks eylemi gerçekleştirdiler.

18 Aralık Salı günü Kadıköy PTT binası önünde gerçekleştirilen eylemde konuşan TMMOB İstanbul İKK Sekreteri Cevahir Efe Akçelik, “Yürürlüğe konduğu günden itibaren bu protokol ile mühendis, mimar ve şehir plancılarının istihdam edildiği çalışma alanları disipline edilmiş ve kayıt dışılığın önlenmesinde ciddi adımlar atılmıştır. Bugün gelinen noktada ise Protokolün iptal edilmesi; mühendis, mimar ve şehir plancılarının hak kaybına, SGK’nın prim kaybına uğraması anlamına gelmektedir. TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu olarak; bu yanlıştan bir an önce dönülerek, tek taraflı olarak feshedilen asgari ücret protokolünün yeniden uygulamaya girmesi konusunda SGK’ya faks eylemi gerçekleştiriyoruz.” dedi.