KAIZEN PAYLAŞIMLARI ETKİNLİĞİ TAMAMLANDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

İzmir Şubemiz tarafından 8-10 Nisan 2021 tarihleri arasında Pandemi koşulları nedeniyle çevrim içi olarak gerçekleştirilen 7. Kaizen Paylaşımları Etkinliği büyük ilgi gördü.

Zoom uygulaması ve İzmir Şube YouTube kanalı üzerinden yayımlanan ve 8-10 Nisan 2021 tarihlerinde üç gün boyunca devam eden etkinlikte katılımcılar proje sunumlarının yanı sıra konferans ve panelleri takip etme imkânı da buldu.

Etkinlik, Oda Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener, Endüstri-İşletme Mühendisliği Meslek Dalı Komisyonu adına Fadime Gökkütük ve etkinlik organizasyonu adına İzmir Şube Yönetim Kurulu Üyesi Elif Özarı’nın konuşmaları ile başlarken, İnci GS Yuasa’dan Hirofumi Umetani’nin konuşmacı olarak katıldığı “Değişim & Kaizen & Gelecek” başlıklı açılış konferansı ile devam etti. Etkinlik süresince ayrıca JMA Consultants Inc.’den Yoshiaki Morita’nın konuşmacı olarak katıldığı “Gelecek, Kaizen ile Gelecek” başlıklı bir diğer konferans ve “Dünya Yıkılsa da Kaizen” başlıklı bir panel de gerçekleşti.

Etkinliği, Zoom uygulaması ve YouTube kanalı üzerinden yaklaşık 1.500 kişi takip etti.

7. Kaizen Paylaşımları Etkinliği’nin tüm oturumlarının kayıtlarını buraya tıklayarak İzmir Şube YouTube kanalından izleyebilirsiniz.

Oda Başkanı Yunus Yener’in 7. Kaızen Paylaşımları Etkinliği Açılış Konuşması:

"7. Kaizen Paylaşımları etkinliğine hoş geldiniz diyor, Oda Yönetim Kurulu ve şahsım adına sizleri saygıyla selamlıyorum.

Ne yazık ki bu ve diğer etkinliklerimizi pandemi nedeniyle yüz yüze, canlı bir şekilde yapamıyoruz. Üst Birliğimiz TMMOB, Genel Kurulunu bir yıldır kısıtlamalardan dolayı yapamadı fakat biliyoruz ki iktidar partisi 40 bin kişilik kongre (ve onun öncesinde binlerce insanın katılımıyla il kongreleri) yapabildi. Çünkü ve ne yazık ki pandemi süreci sağlıklı bir şekilde yönetilmiyor.

Antidemokratik uygulamalar, hergün bir yenisine tanık olduğumuz üzere pandemi koşullarında da artarak sürüyor.

Diğer yandan en sonuncusu, ülkemizin ve İstanbul’un ihtiyacı olmayan Kanal İstanbul projesine karşı çıkışımızdan hareketle gündeme geldiği üzere, mesleklerimize, meslek alanlarımız, Odalarımız ve TMMOB’ye saldırılar da artarak sürüyor.

Oysa bizler, uluslararası tanınırlığı olan mesleklerimiz ve örgütlülüklerimizle, temsil ettiğimiz mühendislik disiplinlerinin doğa, ülke, halk yararına olup olmadığına bakarak mesleğimizi icra ediyoruz.

Örneğin endüstri mühendisliğinin bu çerçevedeki en belirgin özelliği, sosyal ve fiziksel çevreye zarar vermeden, var olan kaynakları en etkin şekilde kullanarak sistemlerin performansını optimize etmek üzere insan, malzeme-makina, finans ve bilgi süreçlerini bütünleştirmesi; karmaşık süreç veya sistemleri optimize etmesi ve bütün bu çalışmaların halk yararına şekillenmesidir.

Bütün olumsuzluklara karşın buradan belirtmek isterim, bilimi, mühendisliği, Cumhuriyet, demokrasi, laiklik ve kamucu kalkınma politikalarını kararlılıkla savunmaya devam edeceğiz.

Emeği, mühendisliği, bilimi, tekniği, otomasyonu, sanayileşmeyi, planlama ve kalkınmayı yeniden ve toplumsal refahı egemen kılmaya yönelik olarak ele alma gerekliliğine işaret etmeye devam edeceğiz. Başka bir dünya ve Türkiye’ye ulaşmak bu şekilde mümkündür.

Kaizen Paylaşımları etkinliğimiz vesilesiyle Endüstri ve İşletme mühendisi bütün meslektaşlarımızı Odamızın çatısı altında örgütlenmeye, birlikte üretmeye, birlikte karar verme ve yönetmeye davet ediyorum.

Konuşmamı tamamlarken Albert Einstein’ın önemli bir sözünü buradan dile getirmek istiyorum:  “İnsanoğlunun kendisi ve kaderiyle ilgilenmek, bütün teknik çabaların ana amacı olmalı. Çizelgelerinizin ve denklemlerinizin arasında bunu asla unutmayın.

Bütün olumsuzluklara karşın, yoğun bir programla üç gün sürecek bu etkinliği istikrarlı bir şekilde yıllardan beri düzenleyen İzmir Şubemizi, Şube EİM MDK ve çalışan arkadaşlarımızı kutluyor, etkinliğimizin verimli geçmesini diliyor, konuklarımıza, destekleyen ve katılan bütün kurum ve kuruluşlar ile konuşmacılara ve emeği geçen bütün arkadaşlarımıza Oda Yönetim Kurulu adına içtenlikle teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum."