KOCAELİ ŞUBE GELENEKSEL GECESİ YAPILDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

Odamız Kocaeli Şubesi tarafından, Odamızın kuruluşunun 63’üncü yıldönümü nedeniyle, meslekte 25, 40 ve 50. yıllarını dolduran üyelere törenle onur plaketlerinin verildiği Geleneksel Gece, 23 Aralık 2017 tarihinde Kocaeli’de düzenlendi.

Wellborn Luxury Hotel’de düzenlenen ‘Geleneksel Gece’ye Oda Yönetim Kurulu Üyesi Vedat İrşi, Odamız Kocaeli Şube Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Özmural, Kocaeli Şube Yönetim Kurulu üyeleri, Şube çalışanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Gecenin açış konuşmasını yapan Kocaeli Şube Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Özmural konuşmasında özetle; "Üye sayısı 120.000’e yaklaşmış olan Makina Mühendisleri Odası ve TMMOB’ye bağlı diğer odalar ile birlikte gelerek meslek alanlarında gerekse demokrasi mücadelesinde elini taşın altına koymaktan çekinmemiştir. Bundan dolayıdır ki meslek disiplinlerimiz ve meslek örgütlerimiz, kapitalizmin neoliberal  döneminin ve mevcut iktidarın sermaye birikimi, rant ve otoriter yönetim politikalarının hedefindedir. Öyle ki mühendis, mimar ve şehir planlayıcılarının bazı alanlarındaki yetkileri, uluslararası sermaye kuruluşlarına devredilmiş, bazı alan ve yetkiler kısıtlanmış ve bazıları ortadan kaldırılmıştır, Birliğimiz TMMOB ve odalarımız söz konusu neoliberal dönüşüm programı ve doymak bilmeyen rant sevdasından dolayı, uzun bir süreden buyana iktidarın hedefindedir. Siyasi iktidarı, kamusal hizmet ve kamusal denetim tamamen ortadan kaldırmanın, Anayasal dayanağı bulunan TMMOB yasasını değiştirmenin, önemli bazı yetkilerimizi yok etmenin peşindedir. Fakat bilinmelidir yönelik etkisizleştirme çabalarına karşı duruşumuz 1970’lerden günümüze uzanan mücadele geleneğimiz doğrultusunda sürecektir." dedi.

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından meslekte 25, 40 ve 50. yıllarını dolduran MMO Kocaeli Şubesi üyelerinin plaketleri sahiplerine takdim edildi.