MESLEKTAŞIMIZ, YOL ARKADAŞIMIZ ARİN ZÜMRÜT DERHAL SERBEST BIRAKILSIN!

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

Makina Mühendisleri Odası Diyarbakır Şubesi Yönetim Kurulu üyesi arkadaşımız Arin Zümrüt’ün de aralarında bulunduğu kadınların serbest bırakılması için TMMOB Kadın Çalışma Grubu tarafından 28 Haziran 2020 tarihinde basın açıklaması yapıldı.

MESLEKTAŞIMIZ, YOL ARKADAŞIMIZ ARİN ZÜMRÜT DERHAL SERBEST BIRAKILSIN!

Hemen her güne bir hak gaspı ile uyanıyoruz. Kendisinden farklı düşünen tüm kesimlere saldıran siyasal iktidar muhalif kadınlara yönelik saldırılarını giderek artırıyor.

Kadın derneklerine saldırılarak, kadın mücadelesi veren, "makbul olmayan" kadınlar gözaltına alınarak adeta tüm kadın hareketine gözdağı vermeye çalışılıyor. Ancak kadınların mücadelesi susmuyor, susmayacak.

Pandemi sürecinde kadın işsizliği %45.3'e yükseldi. Ev içerisinde ücretlendirilmeyen iş yükü kadınlar için dayanılmaz boyutlara ulaştı. Hakimler ve Savcılar Kurulu kararı ile 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun hükümleri askıya alındı ve kadına yönelik erkek şiddeti arttı.

İnfaz düzenlemesi ile pandemi sürecinde siyasi tutuklu ve hükümlüler içeride tutulurken kadınlara yönelik suçlardan dolayı tutuklu olan kişiler serbest bırakıldı. LGBTI+'lara karşı nefret söylemleri devam etti.

Siyasi iktidar ülkemizin imzacısı olduğu uluslararası anlaşmaları da hiçe sayarak tüm bu hak ihlallerine, kadın kıyımına, kadın emeği sömürüsüne gözlerini ve kulaklarını kapadı. Daha da fenası kadın derneklerine ve bu derneklerin aktivistlerine saldırılarını sürdürdü. 

26 Haziran günü sabahın erken saatlerinde Diyarbakır’da aralarında Makina Mühendisleri Odası Diyarbakır Şubesi Yönetim Kurulu üyesi arkadaşımız Arin Zümrüt’ün de bulunduğu pek çok kadın aktivist gözaltına alındı. Arin, TMMOB içerisinde birlikte mücadele yürüttüğümüz bir kadın yol arkadaşımızdır.

Hukuksuz olarak gözaltına alınan arkadaşımız astım hastasıdır. Pandemi sürecindeki bu gözaltı sağlığı için de ciddi bir tehdit oluşturmaktadır.

Öte yandan, yine aynı gün gözaltına alınan kadın hakları aktivistleri işkenceye maruz bırakılmıştır. İşkence bir insanlık suçudur. 

Başta meslektaşımız Arin Zümrüt olmak üzere, haksız yere gözaltına alınan tüm arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını, işkencenin durdurulmasını ve işkence zanlılarının derhal tespit edilerek yargılanmasını talep ediyoruz.

Yaşasın Kadın Dayanışması.

TMMOB Kadın Çalışma Grubu