ODA- ASANSÖR SEKTÖR DERNEKLERİ ORTAK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

28 Ağustos.2004 tarihinde Oda Merkez Asansör Komisyonunda alınan karar doğrultusunda 11 Eylül 2004 tarihinde Odamızın çağrısıyla Ankara‘da Oda-Asansör Sektör Dernekleri ortak toplantısı gerçekleştirildi.

Asansör alanında çıkarılan Yönetmelikler, Asansör Sektöründe Karşılaşılan Sorunlar ve Öneriler ve Odamız tarafından 2005 Mayıs ayında gerçekleştirilecek II İletim Teknolojileri Kongresi hakkında bilgilendirme gündemiyle gerçekleştirilen toplantının açılışında Oda Yönetim Kurulu Başkanımız Emin KORAMAZ Oda çalışmaları ve konuyla ilişkin bilgi verdi.

Gerçekleştirdiğimiz toplantıda konuyla ilgili karşılıklı bilgi alış-verişi yapıldıktan sonra;

- Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından 15 Şubat 2003 tarih ve 25021 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan ve 15 Ağustos 2004 tarihinde yürürlüğe giren Asansör Yönetmeliğinin (95/16/AT) 15 Ağustos 2004 tarihinden önce İnşaat temel ruhsatı almış binalarda 20 Aralık 1995 tarih ve 22499 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Asansör Yönetmeliği çerçevesinde işletme ruhsatlarının verilmesi için Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından ilgili tüm belediyelere bir bilgi yazısının göndermesinin Sanayi ve Ticaret Bakanlığına önerilmesine,

- AB üyesi tüm ülkelerde 95/16/AT direktifi birebir tercüme edilerek uygulanmaktadır. Bu ülkelerde bu direktiflerin yanı sıra kendi ülkelerinin mevzuatlarına uygun olarak uygulanan ulusal asansör yönetmelikleri mevcuttur. Bu nedenle;

- Yürürlükteki Asansör Yönetmeliğinin (95/16/AT) yerine 95/16/AT direktifinin orijinal birebir tercümesinin yer aldığı yeni bir yönetmelik hazırlanması,

- Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliğinin isminin değiştirilerek, Asansör Uygulama Yönetmeliği adı altında ulusal yönetmelik olarak çıkarılmasının, bu yönetmelikte uygulanan esaslarının Valilikler, Belediyeler, Sanayi ve Ticaret Bakanlığının ilgili birimleri, TSE, meslek odaları vb. tüm ulusal kurumların görev, yetki ve sorumluluklarının tanımlanmasının Sanayi ve Ticaret Bakanlığına önerilmesine

- Sanayi ve Ticaret Bakanlığı bünyesinde kurulan Asansör Teknik Komitesi (ASTEK) toplantılarına katılım sağlamadan önce benzer toplantıların yapılmasını, yapılacak toplantıda ASTEK toplantılarında görüşülecek konular hakkında ortak toplantıların hazırlanarak ASTEK toplantılarına bu raporlar çerçevesinde görüş bildirilmesinin daha sağlıklı olacağı, Kararlaştırıldı.

Toplantıya katılanlar

Emin KORAMAZ : Oda Yönetim Kurulu Başkanı

Ahmet ENİŞ : Oda Yönetim Kurulu Sayman Üyesi

Tahsin AKBABA : Oda Yönetim Kurulu Üyesi

Haydar ŞAHİN : Oda Yönetim Kurulu Üyesi

Mustafa YAZICI : Oda Yönetim Kurulu Yedek Üyesi

Şenol KARACA : Oda Teknik Görevlisi

Cenk A. LİŞESİVDİN : Oda Teknik Görevlisi

Sezai UYSAL : Merkez Asansör Komisyonu Üyesi

Musa ÖZATA : Merkez Asansör Komisyonu Üyesi

Ünsal SOLMAZOĞLU : Merkez Asansör Komisyonu Üyesi

Şaban BOZDEMİR : Merkez Asansör Komisyonu Üyesi

Tansu ŞARLAK : AYSAD Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi

M. Akif TEMELLİ : ANASDER Yönetim Kurulu Başkanı

Şahin HAMLECİ : Sanayi ve Ticaret Bakanlığı

Bahadır ALTUN : ANASDER Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi

Adil ŞENOL : AKASDER Yönetim Kurulu Başkanı

Alaeddin TUNÇ : AKASDER Üyesi

Mithat ARSLAN : BURSAD Yönetim Kurulu Başkanı

Cem BOZDAĞ : BURSAD Üyesi

Dursun AYDIN : BURSAD Üyesi

Güray AKTAŞ : EAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı

Onur ERCAN : EAYSAD Yönetim Kurulu Üyesi

Sebahattin BAKİ : DOKAS Yönetim Kurulu Başkanı

Baki AYDIN : DOKAS Üyesi