SİVAS’I UNUTMADIK UNUTTURMAYACAĞIZ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, 2 Temmuz 1993 Sivas Katliamı'nın 25. yıldönümüne ilişkin olarak 30 Haziran 2018 tarihinde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

SİVAS’I UNUTMADIK UNUTTURMAYACAĞIZ

Gericiliğin ülkemizde gerçekleştirdiği en büyük katliamlardan birisi olan 2 Temmuz Sivas Katliamının üzerinden 25 yıl geçti. Çeyrek asır önce bugün 35 aydın, sanatçı, yurtsever, ilerici insan Madımak Oteli’nde vahşice yakılarak katledildi.

Sivas’ta katledilen yurttaşlarımızı sevgi ve saygı ile anıyoruz.

Ülke tarihimiz insanlığın ilerici değerlerine yönelik gerici, faşist saldırılar ve katliamlar ile doludur. Ankara’da gerçekleştirilen 10 Ekim Katliamı bütün acısı ile beraber bunun en yakın örneğidir.

Ülkemizde dinselleştirme eğitimde, kamusal ve toplumsal yaşamda hakim kılınmaktadır. Din, mezhep, inanma-inanmama farklılıkları, düşmanlık ve çatışma tohumları ekmeye varacak tarzda kullanılmaktadır. Gerici zihniyet ve yapılanmalar, emperyalizmin bölgemiz üzerinde uyguladığı politikalar içerisinde özel olarak geliştirilmekte ve örgütlenmektedir. Günümüz Türkiye’sinde demokrasi, laiklik, eşitlik, özgürlük ve adalet istemleri her zamankinden daha fazla önem taşımaktadır.

TMMOB olarak 2 Temmuz Katliamını ve gericiliği lanetliyor, kimsenin düşünceleri nedeniyle katledilmediği,  eşitlik, özgürlük ve adaletin egemen olduğu bir Türkiye için mücadele kararlılığımızı bir kez daha belirtiyoruz. 

Emin Koramaz
TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı