SUAT SEZAİ GÜRÜ'YÜ ÖLÜMÜNÜN 30. YILINDA ÖZLEMLE ANIYORUZ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

Makina Mühendisleri Odası’nın 29 Şubat - 1 Mart 1992 tarihlerinde yapılan Oda Genel Kurulu Oda Genel Sekreterliği’ne seçilen Suat Sezai Gürü'yü doğumunun 68. yılında, ölümünün 30. yıldönümünde sevgi ve özlemle anıyoruz. Suat Sezai Gürü için 27 Ocak 2023 tarihinde Oda Merkezi'nde, 29 Ocak 2023 tarihinde ise İstanbul'da kabri başında bir anma düzenlendi. 

29 Ocak 1993 tarihinde yitirdiğimiz Suat Sezai Gürü için düzenlenen anma etkinliğine TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, Oda Yönetim Kurulu üyeleri, Oda üyeleri ve  çalışanları, Ankara Şube Yönetim Kurulu üyeleri ve çalışanları ile dostları katıldı.

Anma etkinliğinde söz alan mücadele arkadaşları ve dostları dönemin çetin koşulları içerisinde Suat Sezai Gürü`nün mücadeleci kimliğini sergileyen anılar ve gözlemler paylaştılar.

Anma etkinliğinde; Oda Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı  Emin Koramaz, Mehmet Soğancı, Oğuz Türkyılmaz, Halil Salmanlı ve mücadele yıllarında yanında yer alan yakın dostları birer konuşma yaptılar.

Suat Sezai Gürü İstanbul`da Mezarı Başında Anıldı

Suat Sezai Gürü, 29 Ocak 2023 tarihinde İstanbul`da mücadele arkadaşları ve meslektaşları tarafından mezarı başında düzenlenen törenle anıldı. 


29 Ocak 1993 günü Oda görevi dolayısıyla yaptığı seyahat sırasında geçirdiği elim bir trafik kazasında yaşamını yitiren Oda Yönetim Kurulu Sekreterimiz Suat Sezai Gürü`yü aramızdan ayrılışının 30. yılı olan bugün sevgi ve saygıyla anıyoruz.

"O; 29 yıl önce bugün TMMOB örgütlülüğü için, MMO örgütlülüğü için, Konya Ereğli de MMO İlçe Temsilciliğinin oluşumu toplantısına giderken bir trafik kazasıyla aramızdan ayrıldı; ayrıldığında doğum günüydü.

Suat Sezai Gürü, 29 Ocak 1954 de doğmuştu. Mücadelenin bir parçası saydığı topluma bir şeyler verebilmenin heyecanıyla koştuğu meslek alanlarından kalkarak ülke gerçeklerini sorguladığı bir anda ayrıldı aramızdan.

O bütün çalışmalarını emekten ve halktan yana, anti-emperyalist anlayışı ile kurguladı. Hayatı boyunca dürüst, mert, çalışkan ve kararlı bir tavır sergiledi. 1980 yılındaki Oda Yönetim Kurulu Sekreterliği görevinden 12 yıl sonra 1992 de yine aynı görevi yapmak üzere; üyelerimizin, odamızın mesleki demokratik mücadelesine katkı koymak için İstanbul‘daki tüm sevdiklerini, eşini, dostunu, işini bırakarak tekrar Ankara‘ya geldi.

İnsanın, yaşamının akışı içerisindeki çözülüşüne karşı koyabilen bir insan, onurlu yaşamın simgelerinden biri olan devrimci bir arkadaşımızdı."